Kyllingen i den røde førertrøje

Povl Kylling Petersen er den nye borgmester kandidat for S i Aabenraa. Han trak det længste strå i det interne valg mellem hele seks forskellige kandidater. 

Ugens uundgåelige

Af Morten Okkels | [email protected]

Der skulle flere afstemninger og en fintælling til, da Socialdemokraterne i Aabenraa skulle finde deres bud på kommunens næste borgmes-ter. Men til sidst var det Povl Kylling Petersen, der kunne krones som potentiel afløser for siddende borgmester Tove Larsen, der har besluttet at takke af efter denne valgperiode.  

Tillykke med sejren, Povl Kylling Petersen. Hvordan oplevede du forløbet, hvor du var oppe imod fem konkurrenter?

”Jeg synes faktisk, vi har haft en rigtig god proces.  Generelt er det et sundhedstegn, at der er flere gode kandidater til den samme post. Det, synes jeg egentlig, vidner om noget bredde i partiet.” 

Men var det bare et spørgsmål om, hvilken person der skulle stå i spidsen, eller var der nogen politisk uenighed af betydning?

”Jeg tror ikke, det var så politisk. De tre af os er jo nuværende byrådsmedlemmer, og vi kender hinanden siden kommunesammenlægningen. Der har ikke været de afgørende forskelle på vores ideologiske synspunkter.” 

Dog vandt du kun knebent over nummer to, 3F-lokalformanden Kim Brandt, som slet ikke sidder i byrådet, mens du har siddet der i mange år. Det kunne man jo godt lægge noget i? 

”Jo, man kunne godt lægge et ønske om fornyelse i det.”

Er det noget, du vil tage til efterretning?

”Ja, men samtidig skal man nu være varsom med at tolke på sådan nogle ting. Det kan også handle om personlighed, om en anden profil. Eller det kunne handle om, at man ønsker en kandidat, som enten kommer fra landet eller byen.”

Hvis man nu tænker, at S er splittede … 

”… så kan man godt glemme det igen. For det er vi ikke.”

Hvilken udfordring er den vigtigste at løse for en borgmester i Aabenraa?

”Økonomien. Der er for mig slet ingen tvivl om, at det, at vi har fået en ny regering, i sig selv ikke løser det krydspres, som kommunerne befinder sig i – altså hvor man oplever større efterspørgsel og så oplever, hvis ikke reduktioner i indtægtsgrundlaget, så i hvert fald i en stagnation. Vi skal kunne imødekomme stadig større krav inden for samme økonomiske rammer.”

Så er jeg altså nødt til at spørge … Må du høre meget for at hedde Kylling? Kommer der en del overskrifter a la ”En Kylling som borgmester”?

”Ork ja. Det er jeg jo vokset op med. Jeg kan da sige, at mine to sønner ikke kom til at hedde Kylling. Men den ene har så frivilligt, i moden alder, faktisk valgt at tage det til sig. Så helt umuligt er det altså ikke …” 

 

Aabenraa Kommunes andet store parti, Venstre, har endnu ikke valgt sin næste borgmesterkandidat.

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet