Kommunen.dk
MENU
70’ernes kvindekamp har formentlig banet vejen for mere ligestilling mellem kønnene i dansk politik. Alligevel står det stadig relativt sløjt til i de kommunale råd, hvor kvinder stadig udgør et markant mindretal. 
Foto: Jesper Stormly Hansen / Polfoto
70’ernes kvindekamp har formentlig banet vejen for mere ligestilling mellem kønnene i dansk politik. Alligevel står det stadig relativt sløjt til i de kommunale råd, hvor kvinder stadig udgør et markant mindretal. Foto: Jesper Stormly Hansen / Polfoto

Kvinder må selv tage magten

Kvinder må selv tage magten

Spørger man byrådsmedlemmerne, er det kvindernes eget ansvar at gribe magten og blive valgt til byrådet. Det viser en ny undersøgelse fra Kommunen.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

I Sønderborg sidder der 3 ud af 33. I Brøndby sidder der 1 ud af 19. Kvinder i byrådene er i mange kommuner et sjældent syn. Men det er kvinderne selv, der har ansvaret for, at der kommer flere kvinder i byrådene. Så klar er meldingen fra 597 byrådsmedlemmer, der har deltaget i Kommunens undersøgelse om trivslen i byrådene. Ifølge undersøgelsen mener 61,8 procent af byrådsmedlemmerne, at kvinderne selv bærer skylden for, at kun 29,7 procent af byrådsmedlemmerne er kvinder.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.