Politik fra rødderne

70’ernes kvindekamp har formentlig banet vejen for mere ligestilling mellem kønnene i dansk politik. Alligevel står det stadig relativt sløjt til i de kommunale råd, hvor kvinder stadig udgør et markant mindretal. 
Foto: Jesper Stormly Hansen / Polfoto
70’ernes kvindekamp har formentlig banet vejen for mere ligestilling mellem kønnene i dansk politik. Alligevel står det stadig relativt sløjt til i de kommunale råd, hvor kvinder stadig udgør et markant mindretal. Foto: Jesper Stormly Hansen / Polfoto

Kvinder må selv tage magten

Spørger man byrådsmedlemmerne, er det kvindernes eget ansvar at gribe magten og blive valgt til byrådet. Det viser en ny undersøgelse fra Kommunen.

 kamp

Af Ronja Pilgaard | [email protected]

I Sønderborg sidder der 3 ud af 33. I Brøndby sidder der 1 ud af 19. Kvinder i byrådene er i mange kommuner et sjældent syn. Men det er kvinderne selv, der har ansvaret for, at der kommer flere kvinder i byrådene. Så klar er meldingen fra 597 byrådsmedlemmer, der har deltaget i Kommunens undersøgelse om trivslen i byrådene. Ifølge undersøgelsen mener 61,8 procent af byrådsmedlemmerne, at kvinderne selv bærer skylden for, at kun 29,7 procent af byrådsmedlemmerne er kvinder.

Det tog man i Guldborgsund Kommune til sig i valgperioden 2009-2013. Her satte de valgte byrådskvinder sig sammen i en tværpolitisk gruppe, som havde det formål at få flere kvinder ind i politik - en gruppe, der fik navnet Champagneklubben. Det fortæller Lene Hatt (SF), der selv var meget aktiv i gruppen. Hun mener, det er vigtigt, der kommer flere kvinder ind i byrådene, fordi mænd og kvinder tænker og samarbejder forskelligt.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Politikerliv

Undersøgelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57