Kommunen.dk
dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed
70’ernes kvindekamp har formentlig banet vejen for mere ligestilling mellem kønnene i dansk politik. Alligevel står det stadig relativt sløjt til i de kommunale råd, hvor kvinder stadig udgør et markant mindretal. 
Foto: Jesper Stormly Hansen / Polfoto
70’ernes kvindekamp har formentlig banet vejen for mere ligestilling mellem kønnene i dansk politik. Alligevel står det stadig relativt sløjt til i de kommunale råd, hvor kvinder stadig udgør et markant mindretal. Foto: Jesper Stormly Hansen / Polfoto

Kvinder må selv tage magten

Kvinder må selv tage magten

Spørger man byrådsmedlemmerne, er det kvindernes eget ansvar at gribe magten og blive valgt til byrådet. Det viser en ny undersøgelse fra Kommunen.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

I Sønderborg sidder der 3 ud af 33. I Brøndby sidder der 1 ud af 19. Kvinder i byrådene er i mange kommuner et sjældent syn. Men det er kvinderne selv, der har ansvaret for, at der kommer flere kvinder i byrådene. Så klar er meldingen fra 597 byrådsmedlemmer, der har deltaget i Kommunens undersøgelse om trivslen i byrådene. Ifølge undersøgelsen mener 61,8 procent af byrådsmedlemmerne, at kvinderne selv bærer skylden for, at kun 29,7 procent af byrådsmedlemmerne er kvinder.

Tilbud

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier