Kommunen.dk
MENU
Selvom Alternativet ikke vil betegnes som et venstreorienteret parti, har partiet i næsten alle kommuner valgt et centrum-venstre-samarbejde.
Foto: Carsten Bundgaard / Ritzau Foto
Selvom Alternativet ikke vil betegnes som et venstreorienteret parti, har partiet i næsten alle kommuner valgt et centrum-venstre-samarbejde. Foto: Carsten Bundgaard / Ritzau Foto

KV17: Ikke alle politiske alliancer er lige forudsigelige

KV17: Ikke alle politiske alliancer er lige forudsigelige

I Hørsholm samarbejder Alternativet til højre, i Albertslund møder S-SF-alliancen modstand fra gamle allierede, og i Skive foretrækker SF en V-borgmester fremfor det spirende S-DF-samarbejde.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Kommunalvalg er nu engang en broget affære, og det afspejler sig også i denne fase, hvor der rundtom i landet for tiden aftales valgforbund mellem partier og lister. Der er tydelige tendenser - såsom, at Alternativet, der er en ny spiller på banen, i en række kommuner tilslutter sig centrum-venstre-blokkens samarbejde i større eller mindre udgave.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.