Politik fra rødderne

Selvom Alternativet ikke vil betegnes som et venstreorienteret parti, har partiet i næsten alle kommuner valgt et centrum-venstre-samarbejde.
Foto: Carsten Bundgaard / Ritzau Foto
Selvom Alternativet ikke vil betegnes som et venstreorienteret parti, har partiet i næsten alle kommuner valgt et centrum-venstre-samarbejde. Foto: Carsten Bundgaard / Ritzau Foto

KV17: Ikke alle politiske alliancer er lige forudsigelige

I Hørsholm samarbejder Alternativet til højre, i Albertslund møder S-SF-alliancen modstand fra gamle allierede, og i Skive foretrækker SF en V-borgmester fremfor det spirende S-DF-samarbejde.

 alliancer

Af Knud Abildtrup | [email protected]

Kommunalvalg er nu engang en broget affære, og det afspejler sig også i denne fase, hvor der rundtom i landet for tiden aftales valgforbund mellem partier og lister. Der er tydelige tendenser - såsom, at Alternativet, der er en ny spiller på banen, i en række kommuner tilslutter sig centrum-venstre-blokkens samarbejde i større eller mindre udgave.

Et brud på den tendens finder man i Hørsholm, hvor det grønne parti er gået i valgforbund med V, der også forhandler med DF og LA. På landsplan har partiet gjort meget ud af at profilere sig som hverken venstre- eller højreorienteret, men set ud fra KV17-alliancer rundtom er der ikke så megen tvivl om, at nyskabelsen, der lige nu har  pladser i otte byråd, mest tror på gevinst for deres mærkesager ved at gå til venstre.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57