Kommunen.dk
MENU
Hvad sker der med sagsbehandlernes evne til at vurdere information og træffe beslutninger ud fra et fagligt skøn, hvis algoritmer bliver en del af hverdagens sagsbehandling? Det er man nødt til at forholde sig til nu,  mener Helene Friis Ratner.
Hvad sker der med sagsbehandlernes evne til at vurdere information og træffe beslutninger ud fra et fagligt skøn, hvis algoritmer bliver en del af hverdagens sagsbehandling? Det er man nødt til at forholde sig til nu, mener Helene Friis Ratner.
Foto: Illustration: DK Creative/Istock

Kunstigt åndedræt: Algoritmer kan puste nyt liv i sagsbehandlingen

Kunstigt åndedræt: Algoritmer kan puste nyt liv i sagsbehandlingen

Der er stort potentiale i at bruge kunstig intelligens til at understøtte sagsbehandlerne i deres arbejde, mener eksperter. Hvis man bruger det rigtigt.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Tænk, hvis man kunne forudsige, hvilke ældre der er i risiko for at blive indlagt, eller hvilke børn der er i risiko for at mistrives. Så kunne man sende ressourcerne præcis derhen, hvor der er allermest brug for dem. 

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.