Kritikere vil forhindre olielager på Fyn

Et planlagt olielager nær fredet natur vækker bekymring hos kommune, DN og folketingspolitikere, som nu vil have sagen op hos ministre

NATUR

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Et oliefirma vil gerne placere et stort tankskib tæt på en trafikeret søfartsrute og Fyns Hoved, så det kan fungere som lagerskib.
Både Kerteminde Kommune og den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening er bekymret for den fredede natur både på og i farvandet omkring Fyns Hoved, hvor der ligger de såkaldte Natura 2000 områder.

I Enhedslisten mener man, at det flydende olielager ved Fyn skal forhindres.

- Miljøministeren må sætte en stopper for planerne om at forankre et tankskib med plads til 150.000 kubikmeter olie som flydende lager tæt på en af landets mest trafikerede sejlrender ud for Fyns Hoved. Her skal olien omlastes til andre skibe, siger miljøordfører Per Clausen i en pressemeddelelse.

Tikkende bombe
Per Clausen forventer ikke, at miljøministeren vil tillade placeringen.

- En godkendelse af et olielager med denne placering vil være det samme som at placere en tikkende miljøbombe tæt på Fyn.

Han vil derfor nu tage sagen op over for miljøministeren.

Anne Baastrup, medlem af transportudvalget for SF, vil også have sagen op på ministerniveau.

- Jeg har bedt om at vi får mulighed for at diskutere det med transportministeren i denne uge. Vi er jo alle sammen bekymrede, når det gælder Natura 2000 områderne. Jeg glæder mig til at få en grundig orientering om det og høre om, hvilke muligheder vi fra dansk side har for at regulere den slags, siger Anne Baastrup til DR Fyn.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet