Politik fra rødderne

Kritik af handicapråd i Randers Kommune

Sammensætningen af Randers Handicap- råd er i strid med loven, mener handicap-organisationer. Kommunen forsvarer de udpegede medlemmer, og det får nu socialministeren til at love at præcisere reglerne.

 demokrati

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

I Randers Kommune er fire af handicaprådets i alt 14 medlemmer hverken medlem af en handicaporganisation, kommunalbestyrelse eller forvaltning. Det er i strid med reglerne for, hvordan rådet må sammensættes, mener både Socialministeriet, Danske Handicaporganisationer (DH) og Det Centrale Handicapråd (DCH). 

”Vi er af den opfattelse, at sammensætningen er ukorrekt og ulovlig. Intentionerne bag loven er, at de aktive politikere skal tale med brugerne,” siger Henrik Søndergaard, som er organisationskonsulent i DH. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57