Politik fra rødderne

Krigen om udlignings milliarderne

Landkommuner kritiserer, at nationalbankdirektøren kan udløse socialt tilskud til København. Et eksempel på, hvordan systemet er indrettet til byernes fordel, siger de. Det er en forsimplet fremstilling, mener bykommunerne. 

 udligning

Af Emil Ellesøe Ditzel | [email protected]

Nils Bernstein er nationalbankdirektør. Han har en årsløn på små tre millioner kroner plus pension og bor på Grønningen i København med udsigt over Kastellet. Og så er han ifølge udligningssystemet en så stor social belastning, at han årligt udløser et tilskud på cirka 19.000 kroner til Københavns Kommune. 

”Eksemplet med nationalbankdirektøren viser en gang for alle, at det her system er så forfejlet, at guderne må forbarme sig,” siger Knud Kristensen (K), der er borgmester i Vesthimmerland.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57