Politik fra rødderne

Kontrolbud er svære at gennemskue

Kommunernes bud på egne opgaver er u mu lige at gennemskue, lyder kritikken. Dermed bliver konkurrencen ulige. Sludder og vrøvl, mener KL.

 økonomi

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Det er umuligt at gennemskue, om kommunerne reelt har de laveste priser, når de vinder deres egne opgaver. Uigennemsigtighed i kommunernes kontrolbud er et stort problem, påpeger flere.
”Hvad er det for priser, de medtager i deres bud,” spørger chefkonsulent Kathrine Stampe Andersen fra Dansk Byggeri og nævner afskrivninger, lokaleleje og forsikringer, som poster, der ofte giver anledning til usikkerhed.
”Og bagefter har folk uden for kommunerne ikke en kinamands chance for at holde øje med, om de overholder prisen, fordi der ikke er ens konteringspraksis i kommunerne,” fortsætter hun.
I løbet af efteråret forventes Klagenævnet for Udbud at tage stilling til, om Syddjurs og Norddjurs fulgte reglerne, da de valgte deres kommunale brandvæsen i et udbud om brandslukning. Falck indbragte de to kommuner for nævnet, fordi Falck sætterspørgsmålstegn ved kommunernes beregninger, og om tilbuddene reelt er afgivet på samme vilkår.

Fundamentalt problem

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57