dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed

Kontrolbud er svære at gennemskue

Kontrolbud er svære at gennemskue

Kommunernes bud på egne opgaver er u mu lige at gennemskue, lyder kritikken. Dermed bliver konkurrencen ulige. Sludder og vrøvl, mener KL.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Det er umuligt at gennemskue, om kommunerne reelt har de laveste priser, når de vinder deres egne opgaver. Uigennemsigtighed i kommunernes kontrolbud er et stort problem, påpeger flere.
”Hvad er det for priser, de medtager i deres bud,” spørger chefkonsulent Kathrine Stampe Andersen fra Dansk Byggeri og nævner afskrivninger, lokaleleje og forsikringer, som poster, der ofte giver anledning til usikkerhed.
”Og bagefter har folk uden for kommunerne ikke en kinamands chance for at holde øje med, om de overholder prisen, fordi der ikke er ens konteringspraksis i kommunerne,” fortsætter hun.
I løbet af efteråret forventes Klagenævnet for Udbud at tage stilling til, om Syddjurs og Norddjurs fulgte reglerne, da de valgte deres kommunale brandvæsen i et udbud om brandslukning. Falck indbragte de to kommuner for nævnet, fordi Falck sætterspørgsmålstegn ved kommunernes beregninger, og om tilbuddene reelt er afgivet på samme vilkår.

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier