Politik fra rødderne

Københavns Kommune gav tilladelse til nedrivning af de bevaringsværdige Slagterboderne. Det skete på trods af 11.000 protestunderskrifter og opråb fra arkitekter og museer.
Københavns Kommune gav tilladelse til nedrivning af de bevaringsværdige Slagterboderne. Det skete på trods af 11.000 protestunderskrifter og opråb fra arkitekter og museer.
Foto: Jacob Ehrbahn, Ritzau Scanpix

Kommuner tillader nedrivning af bevaringsværdige huse

Lokalpolitikere forstår ikke værdien af bevaringsværdige bygninger, mener præsident i Historiske Huse. Lektor i arkitektur forklarer, at kommunerne sidder i saksen.

 kulturarv

Af Christian Olesen | [email protected]

Alt for få lokalpolitikere varetager deres ansvar for at bevare dansk bygningskulturarv. Sådan lyder kritikken fra Historiske Huse og Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur.

I 2007 overtog kommunerne ansvaret for de bevaringsværdige bygninger fra amterne. Det vil sige huse, hvor det udvendige som facade, vinduer og skorsten er af en sådan karakter, at huset viser lokal eller regional kulturhistorie. Men byråd giver alt for ofte husejere tilladelse til at rive bygninger ned med en høj bevaringsværdi, mener de to foreninger.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Kultur

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57