Politik fra rødderne
En rapport fra Ankestyrelsen viser, at kun 37 procent af kommunerne tilbyder en handleplan for alle hjemløse. Også børneområdet og handicapområdet efterlyser de lovpligtige handleplaner.
Foto: Linda Kastrup, Ritzau Scanpix

Kommuner halter fortsat efter med handleplanerne

Mange udsatte borgere får ikke handleplaner, de har krav på. Lovpligtige tilsyn med borgere bliver ikke ført ud i livet. Sociale aktører kalder på handling.

 anbragt

Af Ronja Pilgaard | [email protected]

Hver gang en kommune placerer en borger på en institution, et botilbud eller lignende, skal der følge en handleplan med. Det er nærmest sat i sten i serviceloven, hvor man også kan læse, at sådan en handleplan skal opdateres minimum hver sjette måned.

Men alt for mange børn og unge bliver sendt af sted på institutioner og botilbud uden handleplaner fra deres hjemkommune, siger Søren Skjødt, som er forstander på behandlingsinstitutionen Godhavn og formand for Foreningen af Døgn- og Dagtilbud.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 295 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57