Politik fra rødderne

Kommuner dumper grøn strøm

Grøn strøm står højt på ønskeseddelen hos mange kommuner, men et uigennemskueligt marked afholder dem fra at satse på det. Og de få kommuner, der har gjort det, bliver ifølge eksperter og miljøorganisationer snydt.

 tema: klima

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Kun de færreste kommuner har en aftale om at få dækket det kommunale el-forbrug med såkaldt grøn strøm. For de fleste kommuner gælder det, at de enten aldrig har overvejet at gå over til grøn strøm, eller at de har vurderet, at der er for stor usikkerhed om, hvor reel en effekt den grønne strøm har på såvel det lokale som det globale klimaregnskab. Det viser en undersøgelse, som organisationen DanWatch har lavet for Kommunen. 

Af undersøgelsen fremgår det, at kun seks af landets kommuner har indgået en aftale med et elselskab om køb af grøn strøm. En række kommuner har i stedet svaret tilbage, at de er så skeptiske over for de tilbud om grøn strøm, der i dag findes på det endnu spirende marked, at de indtil videre har fravalgt det som en metode til at nedsætte kommunens CO2-udslip. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57