Politik fra rødderne

Kommunale job vrages

Den kommunale arbejdsplads er dybt upopulær, viser ny meningsmåling for avisen Kommunen. Især ældreplejen vil blive ramt, hvis kommunerne ikke formår at gøre sig mere attraktive på jobmarkedet, mener eksperter og fremtidsforsker.

Af Lærke Cecilie Lindegård | [email protected]

Den kommunale arbejdsplads får bundkarakterer, mens langt de fleste foretrækker et job i den private sektor. Det viser en ny meningsmåling for Kommunen. I undersøgelsen svarer 20 procent, at de foretrækker at arbejde for kommunen, mens 60 procent helst vil arbejde i den private sektor. Flere peger på, at den manglende interesse for de offentlige jobs vil komme til at ramme kommunernes ældrepleje hårdt i fremtiden:

”Det er en fælles udfordring for kommunerne at rekruttere til ældreområdet, og det bliver et kæmpe problem fremover. Selvom man lige nu, på grund af lavkonjunktur, har lettere ved at få arbejdskraft til ældreplejen end for to år siden, kan man ikke forvente at det fortsætter sådan,” siger chefkonsulent hos Lundgaardkonsulenterne, Jakob Lundgaard. Han peger på, at det helt store benspænd er, at mange kommuner om 5-7 år har omkring 20 procent flere ældre borgere end i dag. Steen Vidø, konsulent i Mercuri Urval, er enig:

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57