dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed

Kommunal nulvækst deler Christiansborg

Kommunal nulvækst deler Christiansborg

Oppositionen tror ikke på, at kommunerne kan overholde regeringens finanslovs krav om nulvækst. Venstre afviser, at det vil føre til kommunale besparelser.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Regeringens forslag til næste års finanslov er ifølge oppositionen en kolos på lerfødder, der langsomt smuldrer væk. De anser regeringens forudsætning om nulvækst for helt urealistisk. I stedet vil S og SF forbedre kommunernes økonomiske vilkår.
”Vi vil, når vi danner regering, simpelthen lave aftaler med kommunerne, som de kan overholde. Det er jo helt urealistisk at diktere nulvækst i kommunerne,” sagde Ole Sohn, da de to partier i sidste uge præsenterede deres fælles bud på næste års finanslov.
Her fremgår det, at de to bejlere til regeringsmagten blandt andet vil give kommunerne et økonomisk skub på 1.250 millioner kroner for at sikre uændret service, og herudover blandt andet 750 millioner ekstra til folkeskolen og fastholdelse af nedrivningspuljen på 150 millioner kroner.
”Vi ser lige nu, at syv ud af ti kommuner er i gang med alvorlige besparelser. Pensionister og børnefamilier skal betale regningen for regeringens fejlslagne politik,” sagde socialdemokraternes finansordfører, Morten Bødskov, ved præsentationen af den alternative finanslov.
Ifølge Ole Sohn er forudsætningen om nulvækst i 2010 og 2011 allerede skredet med en vækst på 0,8 procent i det offentlige forbrug. Det vil skabe et hul på fire milliarder kroner, som regeringen ikke har taget hånd om.

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier