Kolding nytænker ældreplejen

Om kort tid forventer Kolding at have fundet partneren til et stort OPP-plejecenter, der både skal stå for etablering, drift og administration af plejecentret

Partnerskab

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Kolding ejer bygningerne, mens en privat partner skal stå for hele driften af et nyt plejecenter i Vonsild. Det er den lidt usædvanlige OPP-opskrift, som Kolding er godt i gang med at føre ud i livet.

- Grundlæggende har byrådet ønsket en så stor diversitet som muligt i de plejecentre, som vi tilbød vores borgere. Derfor fik vi tanken om at udbyde opgaven i et samlet offentlig-privat partnerskab, forklarer seniordirektør Lone Rasmussen fra Kolding.

Frisk pust
Målet er, at det nye plejecenter skal tilbyde et nyt og anderledes alternativ til Kolding Kommunes ældre set i forhold til de traditionelle kommunale plejecentre.

De fleste kommuner holder sig ellers tilbage med at udbyde driften af omsorgstunge opgaver som ældrepleje, fordi mange ser det som en kernekommunal opgave. Det har man også gjort sig overvejelser omkring i Kolding, da man udbød opgaven og sidenhen udvalgte fire prækvalificerede.

- Vi har så også været begunstiget af, at vi allerede har prøvet at have et plejecenter i udbud. Der har vi nogle positive erfaringer med, at private godt kan løfte opgaven. Så på den måde har barrieren hos os ikke været så stor, som jeg godt kan forstå, hvis den er andre steder, hvor man ikke har tradition for at have private inde på det her område, siger Lone Rasmussen.

Rimelig husleje
Kommunen har selv valgt at eje bygningerne, fordi kommunen i den indledende undersøgelse fandt frem til, at almenboligloven er den mest fordelagtige måde at finansiere boliger på. Samtidigt sikrer kommunen også, at borgere ikke efter periodens udløb sidder tilbage med en for stor husleje.

Ved årsskiftet forventer kommunen at have valgt en endelig partner blandt fire prækvalificerede konsortier, men den endelige kontrakt ventes først helt færdig omkring marts næste år.

De fire konsortier, der er prækvalificeret, er Konsortiet OK-fonden og PTS Holding Aps, Danske Diakonhjem, Attendo A/S samt Falck Danmark A/S.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet