Køge aflyser sparekatalog i år

For tre år siden stod kommunen med et minus på knap 200 millioner – nu kun en mindre ubalance

VALG

Af Redaktionen | [email protected]

KØGE: Prognoserne for næste års budget tegner så godt, at Køge Kommune formentlig kan bevare samme serviceniveau til borgerne som i år – og undgå nye besparelser. Økonomiudvalgets flertal anbefaler derfor at droppe den årlige oversigt med spareforslag, lyder det fra kommunen.

Køge Kommune har gennem de seneste år været gennem en omfattende økonomisk genopretning, og det bærer nu frugt. Meget tyder på, at Køge Kommune helt vil kunne undgå nye besparelser og forringelser i servicen til borgerne, når der efter sommerferien skal lægges budget for 2014. Seneste opgørelser viser således kun en mindre ubalance på 15 mio. kr., og de penge vil kunne hentes gennem almindelige effektiviseringer.

Økonomiudvalgets flertal indstiller derfor til byrådet, at det årlige katalog med oversigt over forslag til besparelser opgives.

'Det her er en rigtig god nyhed for Køges borgere. For bare tre år siden stod vi med et minus på knapt 200 mio. kr. Nu er der stort set balance i vores budget som udgangspunkt, fordi et samlet byråd har arbejdet ansvarligt om en god økonomisk styring. Det betyder, at vi formentlig kan holde fast i vores nuværende serviceniveau i daginstitutionerne, ældreplejen og alle andre steder – og undgå nye besparelser, selvom der stadig er pres på den offentlige sektor, udtaler Økonomiudvalgets flertal, som består af Marie Stærke (S), Dora Olsen (DF), Palle Svendsen (V), Thomas Kielgast (S), Torben Haack (SF) og Flemming Christensen (K).

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet