København fastholder trussel om retssag mod staten

Københavns Kommune går rettens vej, hvis ikke staten eftergiver hele kravet om tilbagebetaling af 390 mio. kr. i forlængelse af den såkaldte Farvergade-sag.

Økonomi

Af Redaktionen | [email protected]

En historisk retssag mellem Københavns Kommune og staten er netop rykket et skridt nærmere. I et brev fra kommunens advokat til Arbejdsmarkedsstyrelsen fastholdes kommunen truslen om at gå rettens vej, hvis ikke styrelsen opgiver det fulde krav om tilbagebetaling af 390 millioner kroner. Et krav der blev rejst i forlængelse af farvergade-sagen om mangelfuld aktivering.

”Vi forventer ikke, at Arbejdsmarkedsstyrelsen trækker os i refusion den 1. juli. I modsatte fald stævner vi dem,” siger adm. direktør i Københavns Kommune, Claus Juhl.
I maj lagde Arbejdsmarkedsstyrelsens advokat, Plesner, op til at 325 mio. af kravet kunne eftergives. Samtidig fastholdt styrelsen, at København fortsat skulle tilbagebetale de sidste 65 mio. kr.
For at eftergive de 325 mio. kr. forlangte Arbejdsmarkedsstyrelsen blandt andet, at kommunen skulle lave en ny stikprøveundersøgelse, der kunne dokumentere, at de fleste af kommunens aktiveringstilbud levede op til lovens krav.
Den stikprøve mener Københavns Kommunes revisor, Deloitte, imidlertid ikke er nødvendig, fordi man tidligere har lavet tilsvarende undersøgelser.
”Et yderligt antal stikprøver vil efter derfor efter vores opfattelse ikke afdække yderligere fejltyper,” lyder konklusionen fra Deloitte i brevet til Arbejdsmarkedsstyrelsen, som Københavns Kommune sendte i går.

Holdning uændret
Den sidste del af styrelsens krav på 65 mio. kr. relaterer sig udelukkende til aktiveringen i Farvegade og enkelte lignende tilbud. Men også på dette punkt afviser København, at der skulle være noget at komme efter.
Kommunen fastholder derfor overborgmester Frank Jensens (S) trussel fra januar om at lægge sag an mod Arbejdsmarkedsstyrelsen, hvis der bliver trukket penge fra de statslige overførelser til kommunen. Det er nemlig sådan, styrelsen har tænkt sig at effektuere tilbagebetalingskravet.
”Vi har nu svaret Arbejdsmarkedsstyrelsen på de spørgsmål, som de gerne ville have afklaret vedrørende de 325 mio. kr. Tilbage står de 65 mio. kr., og her er ingen ændring i vores holdning,” siger adm. direktør i Københavns Kommune, Claus Juhl.
Arbejdsmarkedsstyrelsen meddeler, at man har modtaget brevet og er i gang med at vurdere i hvilket omfang, svaret giver anledning til at ændre tilbagebetalingskravet. Udover det har styrelsen ingen kommentarer på nuværende tidspunkt.

 

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet