Politik fra rødderne

København fastholder trussel om retssag mod staten

Københavns Kommune går rettens vej, hvis ikke staten eftergiver hele kravet om tilbagebetaling af 390 mio. kr. i forlængelse af den såkaldte Farvergade-sag.

 økonomi

Af Redaktionen | [email protected]

En historisk retssag mellem Københavns Kommune og staten er netop rykket et skridt nærmere. I et brev fra kommunens advokat til Arbejdsmarkedsstyrelsen fastholdes kommunen truslen om at gå rettens vej, hvis ikke styrelsen opgiver det fulde krav om tilbagebetaling af 390 millioner kroner. Et krav der blev rejst i forlængelse af farvergade-sagen om mangelfuld aktivering.

”Vi forventer ikke, at Arbejdsmarkedsstyrelsen trækker os i refusion den 1. juli. I modsatte fald stævner vi dem,” siger adm. direktør i Københavns Kommune, Claus Juhl.
I maj lagde Arbejdsmarkedsstyrelsens advokat, Plesner, op til at 325 mio. af kravet kunne eftergives. Samtidig fastholdt styrelsen, at København fortsat skulle tilbagebetale de sidste 65 mio. kr.
For at eftergive de 325 mio. kr. forlangte Arbejdsmarkedsstyrelsen blandt andet, at kommunen skulle lave en ny stikprøveundersøgelse, der kunne dokumentere, at de fleste af kommunens aktiveringstilbud levede op til lovens krav.
Den stikprøve mener Københavns Kommunes revisor, Deloitte, imidlertid ikke er nødvendig, fordi man tidligere har lavet tilsvarende undersøgelser.
”Et yderligt antal stikprøver vil efter derfor efter vores opfattelse ikke afdække yderligere fejltyper,” lyder konklusionen fra Deloitte i brevet til Arbejdsmarkedsstyrelsen, som Københavns Kommune sendte i går.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57