Klovne invaderer Svendborg

Der var lagt op til det helt store klovnetræf i Svendborg og nabobyer i sidste uge, da over 100 klovne fra verden over mødte op for at klovne rundt på gade og vej, og sågar biblioteker og banker. Enkelte klovne skulle så langt som til Odense og Ringe for at besøge daginstitutioner og sågar et hospital. Det var Svendborg, Ærø, Langeland og Faaborg-Midtfyn Kommuner, der stod bag, og Kommunen talte i den forbindelse med overklovnen JoJo. Hans borgerlige navn er John Newman og han kommer fra England, men han bor i Svendborg med sin familie.

Ugens uundgåelige

Af Morten Okkels | [email protected]

Klovnefestival, det må jeg sige! Så klovnene fylder hele byen?

Ja, og vi har været her 11 gange før, så mange mennesker kender os efterhånden. Mange hilser på os og inviterer os indenfor. 

I kommer vidt omkring, kan jeg forstå. Også ind på biblioteket – er sådan noget ikke forbudt for klovne?

Ha. Når jeg kommer der, så laver jeg så meget lyd, jeg kan – men det er acceptabelt, fordi jeg er klovn. Men klovne har dog stadig etiske regler, for eksempel at man ikke ryger eller drikker foran børn. Det er ting, der er skrevet ned. Som klovne skal vi gå til grænserne, vi bryder dem ikke. 

Hvad er der med de 3.000 næser, der skal deles ud ifølge jeres pressemeddelelse?

Ja, alle de røde næser deler vi ud på lørdag (i lørdags, red), sådan at folk også kan lege med. De kan måske tage dem med hjem, til når de skal lege med deres børn. Tage dem på en gang imellem, sådan at alting ikke bliver alt for seriøst. 

Så du er altså chefklovnen. Er det ikke lidt kompliceret at skulle dirigere alle de mennesker, der farer rundt med røde næser og alt for lange sko?

Nej, det er det dejligste arbejde i verden. Jeg leger med folk, og de er så flinke og smiler til mig. Og jeg får penge for det, så det er fantastisk. Som klovn har jeg rejst i mange lande og mødt mange mennesker. 99,9 procent er glade for at træffe en klovn. 

Har I tænkt jer at lave fis med borgmesteren i Svendborg, Curt Sørensen (S)?

Ja, nej, ja, nej … Torsdag skal vi måske drille ham lidt, når han kommer til forestillingen. Vi tager nogle frivillige med ind i den slags forestillinger, og det må gerne være borgmestre!

Har du nogensinde selv overvejet at gå ind i politik? Du kunne have sloganet 'Hvis du alligevel skal stemme på en eller anden klovn, så kunne det være mig …'

Nej, den bedste klovn er upolitisk. Men det er sket, at en nar har kunnet sige noget vigtigt til kongen, eller til hvem der nu bestemmer og træffer beslutninger. Der er det godt med klovnen, der kan hjælpe dem til at være lidt mere menneskelige og ydmyge.

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet