Politik fra rødderne

Klimainvesteringer skal bedre kunne betale sig

De regnetekniske forudsætninger for at gøre investeringer i fremtidens klima og miljø mere rentabelt skal ændres. Men det er usikkert, hvor langt Finansministeriet vil gå

 klima

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Det kan synes tekniske, men reelt har den såkaldte diskonteringsrente stor betydning, når de samfundsøkonomiske konsekvenser af en offentlig investering skal klarlægges. Særlig stor er effekten for miljøbevarende og klimabeskyttende tiltag, som koster relativt store investeringer på kort sigt, mens gevinster først høstes på lang eller meget lang sigt.

Renten indgår i de cost-benefit analyser, som bruges til at afgøre den samfundsøkonomiske hensigtsmæssighed af en given investering, og dermed om man politisk kan give grønt lys. Formålet med renten er at omsætte værdien af de fremtidige investeringer og gevisnter i nutidskroner. Jo højere rente, jo lavere værdi har gevinster og udgifter i fremtiden målt i nutidens kroner.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Klima


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57