KL og regioner er trætte af at diskutere burkaer

Statsministeren aflivede i sidste uge et forbud mod burkaer. Til gengæld kaldte han til kamp mod tildækkede ansigter på offentlige arbejdspladser. KL og Danske Regioner afviser, at der er et problem.

Burka

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

”Burka og niqab hører ikke hjemme i det danske samfund.” Sådan lyder overskriften på en pressemeddelelse fra Statsministeriet. 

”Alle offentlige arbejdspladser skal have kendskab til de gældende regler og bruge de muligheder, der er, så burka og niqab ikke anvendes på de statslige, kommunale og regionale arbejdspladser,” hedder det i pressemeddelelsen. 

Der lægges nu op til, at Finansministeriet og Indenrigsministeriet skal mødes med Danske Regioner og KL for at indskærpe, hvordan de gældende regler kan og skal bruges for at ”bekæmpe det menneske- og kvindesyn, som burka og niqab symboliserer”.

Udmeldingen kommer godt ti dage efter, at en undersøgelse fra Københavns Universitet af udbredelsen af burkaer i Danmark blev lækket til pressen. Her lød konklusionen, at ”der nærmest ikke findes burkaer i Danmark”. 

Ingen burkaer i bybilledet

Dette afspejles i tilbagemeldingerne fra det decentrale Danmark. Hverken i kommuner eller regioner opfattes den tildækkende beklædning som et problem. 

”Jeg har aldrig hørt, at det skulle være et problem. Slet ikke i Region Syddanmark, som jeg kender bedst. Men nu tager vi snakken med regeringen, og så kan vi forhåbentlig lægge den her sag ned, så vi kan komme i gang med nogle af de egentlige problemer i det danske samfund,” siger Carl Holst (V), regionsformand og kommende næstformand i Danske Regioner.

Også KL-formand Erik Fabrin (V) afviser, at brugen af burka og niqab opleves som et problem af nogen særlig betydning i en kommunal sammenhæng.

”Det her er ikke noget, som fylder særlig meget på vores dagsorden. Jeg har ikke hørt, at der skulle være et problem. Men vi vil meget gerne drøfte det med regeringen, og så tager vi efterfølgende stilling til, om der skal ske noget,” siger Erik Fabrin. :

Social & sundhed

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet