KL fik ingen invitation til forhandling om vækstplan

KL måtte selv tage initiativ til den såkaldte ’konstruktive forståelse’ med regeringen om Vækstplan DK. 

Inddragelse

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Regeringen tog ikke KL med på råd, før den traf beslutningen om at tage over to milliarder kroner fra kommunernes serviceramme for at finansiere vækstplanens skatte- og afgiftslettelser til erhvervslivet. Den såkaldte ’konstruktive forståelse’ mellem regeringen og KL om den reducerede serviceramme kom først på benene i sidste øjeblik efter pres fra KL.

Det bekræfter flere kilder tæt på forløbet overfor Kommunen. På dagen for præsentationen af regeringens Vækstplan DK gav finansminister Bjarne Corydon (S) ellers indtryk af, at beslutningen om at sænke servicerammen og fastholde den forhøjede anlægsramme i 2014 var truffet i fælles forståelse med KL.

Men ifølge de kilder, Kommunen har talt med, var det så som så med den fælles forståelse. Den to-siders aftale - eller forståelse - KL har fremlagt om ’rammerne for de økonomiske forhandlinger om kommunernes økonomi for 2014’ faldt først på plads lige op til weekenden, inden regeringen præsenterede sin reform tirsdag sidste uge.

Og ’forståelsen’ var ikke et resultat af en invitation til forhandling fra regeringens side. Mødet mellem Bjarne Corydon, Margrethe Vestager og KL, hvor den blev indgået, fandt sted på KL’s initiativ, efter at landsforeningen var blevet opmærksom på regeringens plan om at reducere servicerammen. KL’s formand Erik Nielsen (S) ønsker hverken at be- eller afkræfte, om ’forståelsen’ med regeringen alene kom på benene, fordi KL tog initiativ til det.

- Vi har selvfølgelig en stor interesse i at være med ved bordet. Men om det lige er den ene eller anden part, der tager initiativet, synes jeg ikke er så vigtigt. Det vigtige er, at vi er med inde ved bordet, siger Erik Nielsen.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet