Peter Lund Madsen vil ind i byrådet på Frederiksberg for Konservative.
- Foto: Mogens Engelund
Peter Lund Madsen vil ind i byrådet på Frederiksberg for Konservative. - Foto: Mogens Engelund

Kendt hjerneforsker og tidligere grand prix-stjerne har meldt sig på den kommunalpolitiske bane

Ugens navne – kort og godt.

Netværk

Af Redaktionen | [email protected]

FREDERIKSBERG

Hjerne-Madsen ville ind i kommunalpolitik – og trak sig så alligevel

Hjerneforsker og radiovært Peter Lund Madsen offentliggjorde sidste tirsdag sit kandidatur ved kommunalvalget for De Konservative på Frederiksberg. Men opmærksomheden fra medierne har været så overvældende, at han lørdag valgte at trække sig, fortæller Peter Lund Madsen.

- Jeg havde aldrig, aldrig nogensinde forestillet mig det postyr, det ville medføre.

- Jeg havde forestillet mig at være menigt medlem af et byråd i min hjemby, men det her er så voldsomt, at det vil give mig meget stress på længere sigt, siger han.

Peter Lund Madsen afviser, at han har fået egentlige negative reaktioner på sit kandidatur - i hvert ikke fald ikke direkte. Men han har skullet stå til regnskab for den politik, som De Konservative fører på landsplan. Og det ønsker han ikke.

- Det kom bag på mig, at jeg skulle til at forholde mig til landspolitiske emner, siger Peter Lund Madsen, som nævner et konkret eksempel:

- Jeg synes, det er svært at forsvare, at forholdene i vores fængsler skal gøres dårligere, fordi jeg ved fra mit arbejde og alle mulige andre steder, at det ikke har nogen god effekt.

ODENSE

Brixtoftes lillebror vil være politiker

Han er kendt som sangeren bag grandprix-hittet "Video video" fra 1982 og er lillebror til tidligere Farum-borgmester Peter Brixtofte. Han er uddannet cand. merc., handelsskolelærer, folkeskolelærer og sosu-assistent.

Men det er ikke nok: Nu vil han også i Odense Byråd – for Socialdemokratiet. Det skriver Fyens Stiftstidende.

- Jeg har altid blandet mig i politik, når der har været tid og overskud, men aldrig gjort mere ved det før nu, fortæller 60-årige Jens Brixtofte.

- Og nu er jeg på vej i lygtepælene.

For tre måneder siden meldte han sig ind hos Socialdemokratiet. Han har tidligere stemt længere ude på den røde fløj.

- Og af familiære grunde stemte jeg på Venstre, da jeg boede i Farum, siger han.

- Men det er hos Socialdemokratiet, de fleste af mine værdier hører til, konstaterer Jens Brixtofte, der især vil koncentrere sit politiske liv om "en fornyet vækst for virksomhederne".

 

BORNHOLM

Skuffet V-næstformand: Et brud på tillidsforholdet

Venstre Bornholms næstformand Erik A. Larsen tager nu bladet fra munden i sagen om Andreas Ipsens mulige spidskandidatur. Det fortæller DR P4 Bornholm.

Næstformanden blev i går selv en del af balladen i partiet, da det gennem pressen kom frem, at Ipsen havde stillet 25 krav til et muligt kandidatur. Et af dem skulle være, at Erik A. Larsen skulle forlade sin post.

Det krav kunne han tilsyneladende ikke få opfyldt, og dermed ville han ikke stille op som partiets spidskandidat til efterårets kommunalvalg.

Men at de oplysninger overhovedet er kommet frem, skuffer Erik A. Larsen dybt.

- Vi var enige om, at det var et lukket møde, og at der ikke skulle refereres noget som helst fra det. Allerede morgenen efter kan man så læse alle oplysninger fra mødet i pressen. Det skuffer mig dybt, at vi ikke kan have det tillidsforhold, siger han til DR P4 Bornholm.

Erik A. Larsen siger desuden til DR P4 Bornholm, at bestyrelsen aldrig så de famøse 25 punkter på det omtalte møde.

HORSENS

Kvinder dominerer opstillingsliste

Radikale Venstre opstiller tre kvindelige kandidater til kommunalvalget i Horsens Kommune, skriver Århus Stiftstidende. Sinnet Ellehauge Haag er partiets spidskandidat. Udover Sinnet Ellehauge Haag opstiller partiet yderligere to kvinder, som måtte igennem en lodtrækning om placeringen som nummer to og tre. På andenpladsen kommer gymnasieeleven Ida Erhardtsen og herefter Jeannette Refstrup, der er partner i kommunikationsbureauet Strup & Strup. Det er De Radikales forhåbning, at kandidaterne kan få partiet i byrådet for første gang i 40 år.

- Jeg tror virkelig på, at vi får en plads i byrådet næste gang. Vi har holdet til det, siger Sinnet Ellehauge Haag i en pressemeddelelse.

LEMVIG

Kristen Touborg spidskandidat

Tidligere folketingsmedlem Kristen Touborg bliver spidskandidat for SF i Lemvig ved KV17, skriver Lemvig Folkeblad. Den 73-årige økologiske landmand har været i politik i årtier. Han har tidligere siddet i byrådet i Lemvig, hvor han første gang blev valgt for op mod 40 år siden ved KV78. Han sad i Folketinget fra 1994 til 2011, da han ikke blev genvalgt.

Den hidtidige spidskandidat Elisabeth Moltke ønsker efter fire perioder i byrådet ikke at genopstille. Hun er i øjeblikket SF's eneste byrådsmedlem i Lemvig.

AALBORG

Aalborg Kommune ansætter ny stadsarkivar

50-årige Jesper Thomassen bliver Aalborg Kommunes nye stadsarkivar. Han har en uddannelsesmæssig baggrund, der består af en ph.d. i historie fra Odense Universitet, og har arbejdet i arkivverdenen, siden han i 1997 blev ansat ved Landsarkivet i Sønderjylland og senere på Landsarkivet for Fyn som arkivar og forsker.

Jesper Thomassen kommer senest fra et job som leder i Rigsarkivet og lokalitetsleder i Viborg. Nu venter en dagligdag med forvaltningen af Aalborgs historie sammen med det 18 mand store personale, og derudover skal han stå i spidsen for det landsdækkende Udvandrerarkiv, der har hjemme i Aalborg og fortæller historien om dansk udvandring til hele verden. Jesper Thomassen starter i stillingen den 1. maj.

VARDE

Ny politisk chef

Varde Kommune har fundet en ny stabschef for afdelingen Politik og Analyse. Det er Charlotte Kirk Larsen, der den 1. maj 2017 tiltræder stillingen som stabschef i Varde. Stillingen har været ledig, siden Britta Boel blev direktør for Børn, Læring og Job.

Charlotte Kirk Larsen kommer senest fra et job i Sikkerhedsstyrelsen, hvor hun har været ansat i en række forskellige stillinger siden 2004, herunder adskillige lederstillinger.

Som stabschef får Charlotte Kirk Larsen ansvaret for alt fra udviklingsopgaver på tværs af kommunen til servicering af politikere og direktion, analyser, udmøntning af kommunens vision og direktionens strategi samt diverse kommunikationsopgaver.

Kommunaldirektør Mogens Pedersen ser frem til at få hende ind på rådhuset:

- Jobbet er en vigtig post som bindeled mellem politikere og medarbejdere, og vi ser stærkt frem til Charlottes bidrag til stillingen, siger han i en pressemeddelelse.

Charlotte Kirk Larsen er 46 år og bor i Esbjerg. Hun er jurist fra Aarhus Universitet og i gang med en master i offentlig ledelse. Privat er hun gift og har tre børn i alderen 10-20 år.

REBILD

Afløser for fratrådt sundhedschef fundet

Den hidtidige kultur- og fritidschef i Rebild, Claus Holm, er fra 15. maj udnævnt til ny sundhedschef i kommunen, skriver Nordjyske. Dermed får kommunen en sundhedschef, der kender kommunen godt, idet han også tidligere har været chef for borgerservice og i en periode for Center Arbejdsmarked.

Claus Holm afløser Anne Marie Holm, som for en måned siden valgte at indgå en fratrædelsesaftale. Det skete, efter at en gruppe tidligere ansatte og viceborgmester Allan Busk fra Den Sociale Fællesliste i TV 2 Nord havde rejst kritik af arbejdsmiljøet i afdelingen på sundhedscentret i Rebild.

Kommunaldirektør Jes Lunde er tilfreds med ansættelsen af den nye chef i sundhedscentret.

“Jeg kender jo Claus som et menneske, der i høj grad har vist sit værd som chef både overfor medarbejderne og i samarbejdet med direktionen. Han har altid sikret en god udvikling af kvaliteten i opgaveløsningen og samarbejdet med det politiske niveau, og han har altid fokus på det tværfaglige samarbejde. Jeg glæder mig til at fortsætte det gode samarbejde med Claus i stillingen som sundhedschef,” siger Jes Lunde i en pressemeddelelse.

SKANDERBORG

Ny direktør i kommunen

Skanderborg Kommune har ansat Lone Vesterman Rasmussen som ny direktør med fokus på fagområderne Beskæftigelse og Sundhed samt Ældre og Handicap.

Hun kommer fra en stilling som direktør for Sundhed, Arbejdsmarked og Socialområdet i Tønder Kommune. Tidligere har hun været seniordirektør i Kolding Kommune og pleje- og sundhedschef i Fredericia Kommune.

Lone Vesterman Rasmussen afløser konstitueret direktør Annie Noes, som har valgt at gå på pension, og hun bliver dermed en del af kommunens tre-mands-direktion sammen med kommunaldirektør Lisbeth Binderup og direktør Frederik Gammel-gaard.

Lone Vesterman Rasmussen er 53 år og oprindelig uddannet ergoterapeut og har derefter taget en master og diplomeksamen i ledelse fra Syddansk Universitet. Hun starter i stillingen den 1. maj.

REGION NORDJYLLAND

Socialdirektør går fra Randers til Nordjylland

Dorte Juul Hansen er ansat som socialdirektør ved Specialsektoren i Region Nordjylland. Hun kommer fra en stilling som centerleder i Randers Kommunes Socialforvaltning. Dorte Juul Hansen får i sin nye stilling ansvaret for at styre drift og udvikling af regionens 15 tilbud indenfor social- og specialundervisningsområdet.

Dorte Juul Hansen er 49 år og afløser Ole Bjerre Jakobsen, der 1. januar blev generalsekretær i foreningen Jysk Børneforsorg/Fredehjem.

Konkurrencestyrelsen

Henter vicedirektør i DI

Mette Rose Skaksen, der i dag er branchedirektør hos Dansk Industri, er ansat som vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Hun tiltræder stillingen senest den 1. juli 2017 og skal blandt andet beskæftige sig med forbrugerpolitik og offentlig konkurrence.

Mette Rose Skaksen er uddannet cand.oecon. fra Aarhus Universitet og har en ph.d. fra samme sted. Siden 2002 har Mette Rose Skaksen været ansat hos Dansk Industri, senest som branchedirektør for offentlig-privat samarbejde, sundhedsindustrien og i branchefællesskabet DI Service.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens direktion består nu af direktør Jakob Hald, vicedirektør Bitten Thorgaard Sørensen, vicedirektør Jacob Schaumburg-Müller og vicedirektør Mette Rose Skaksen.

KL

Ny vicedirektør

55-årige Helle Birkman Smith bliver ny vicedirektør med ansvar for KL’s interne funktioner. Hun hentes til KL fra en stilling som afdelingschef i Børne- og Socialministeriet, og hun har bred erfaring fra chefposter i ministerier, oplyser KL.

Hun får i sin nye stilling blandt andet ansvaret for KL’s økonomi til HR, løn- og personaleadministration, IT, indkøb, journal, ejendomsfunktioner, kantine, reception og det interne trykkeri. Helle Birkman Smith bliver desuden hovedansvarlig for den personalepolitiske udvikling i KL og kommer til at referere direkte til administrerende direktør Kristian Wendelboe.

Netværk

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet