Kommunen.dk
MENU

Debat/ Kan du fange grise, kan du blive borgmester

Debat/ Kan du fange grise, kan du blive borgmester

6. okt. 2013
Knud Abildtrup
KNUD ABILDTRUP
REDAKTØR PÅ DKNYT.DK
DKNYT
Email
Journalist og redaktør på dknyt. Tidligere ansættelser: Horsens Folkeblad, StrukturMagasinet. Arbejdsområder: Det danske offentlige univers – især det kommunale felt. Bor i Alken i Skanderborg Kommune. Webredaktør på alken.dk. 

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

På Vanuatu bliver man for det meste høvding på grund af arvefølge – undtagelsesvis som den mand i stammen, der har fanget flest grise, hørte jeg netop i radioen. Og det lige nu, seks-syv uger før vi kender de 98 damer og mænd, der skal være politiske overhoveder i de 98 primærkommuner.

Landskendte, lokalt kendte og i den store offentlighed totalt ukendte grisefangere kommer i spil – for konstitueringer i lokalpolitik er et spil, hvor tilfældigheder også er en faktor. Tænk blot på DF, hvis valgstrateger råder de kommunale forhandlere til ikke at gå for tidligt i seng på valgnatten. Det var der nogle udmattede byrådsmedlemmer, der havde gjort ved KV09 efter en lang valgdag ved stemme- og optællingsborde – og så røg de chancer, da de afgørende nattemøder blev holdt.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.