Journalist får pris for indsigtsfuld og nuanceret klimadebat

For første gang bliver årets Energi- og miljøpris givet til en enkeltperson

NAVNE

Af Redaktionen | [email protected]

Mens mange medier har skruet ned for dækningen af klima- og energiudfordringerne, holder Jørgen Steen Nielsen liv i den nuancerede klimadebat med artikler og bøger præget af indsigt og engagement. Derfor giver Energiforum Danmark årets Energi- og miljøpris til Jørgen Steen Nielsen.

- Det er ikke altid, at man er enig med Jørgen Steen Nielsens holdninger til klima- og energipolitikken, men hans dækning af klima- og energiområdet afføder stor respekt, for man er altid sikker på at få en aktuel, velunderbygget og nuanceret historie med relevans og visioner. Jørgen Steen Nielsen har med sine artikler og bøger været med til at løfte og kvalificere klimadebatten i Danmark, siger Energiforum Danmarks formand Mads Bo Bojesen.

Årvågen opmærksomhed
Det er første gang i prisens 29-årige historie, at prisen gives til en person.Normalt giver Energiforum Danmark prisen til en virksomhed eller organisation, der har opnået konkrete energibesparelser, der kan inspirere andre. Prisen er f.eks. blevet givet til kommuner, industrivirksomheder, boligselskaber og sidste år Region Sjælland.

Jørgen Steen Nielsen kan ikke på den måde prale af, at have sparet tusindvis af kilowattimer, og hans indflydelse kan ikke umiddelbart måles i sparede tons CO2. Men uden en vedholdende og nuanceret klimadebat og uden årvågen opmærksomhed på muligheder og udfordringer, var vi ikke kommet så langt i vores søgen efter konkrete løsninger, som vi er i dag. Og netop her har Jørgen Steen Nielsen med sine artikler og bøger ydet et væsentligt bidrag.

- Når man arbejder med energibesparelser i praksis, ved man, at chancen for succes altid er større, hvis dem, der bevilliger pengene, har viden om, hvilke udfordringer det danske samfund står overfor og kan se fordelene ved at investere i energibesparelser. Og på den led er vi afhængige af en livlig og nuanceret klimadebat, der også kan anvise løsninger, der peger fremad, siger Mads Bo Bojesen.

 

tsp

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet