”Jeg vil sige det samme som Helle Thorning”

Socialdemokraterne vil sikre, at færre falder ud af dagpengesystemet. Hvordan det skal ske, vil ikke stå mejslet i sten frem mod folketingsvalget, siger Maja Panduro, politisk ordfører for S.

Dagpenge

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Dele af fagbevægelsen frygter et dagpengevalg, da de mener, at DF vil stå stærkt med udsagn om at ville løse dagpengeproblemet nu. Er du ikke nervøs for et valg, hvor S ikke kan sige klart og præcist, hvad partiet vil med dagpengene?

- Hvis man kigger på, hvor vi hver især står, så var det DF, der opfandt dagpengereformen. Og så jeg vil sige det samme som Helle Thorning: Hvis man ønsker et andet dagpengesystem, så skal man stemme på dem, der hele tiden har været imod dagpengereformen og har brugt tre milliarder kroner på at skaffe forsørgelse til dem, der er faldet ud af dagpengesystemet.

Hvad får vælgerne ud af, at regeringen fremrykker dagpengekommissionens deadline, når S alligevel ikke kan sige, hvad man vil konkret op til næste valg?

- Det er ikke for sjov, at vi har arbejdsmarkedets parter til at sidde med i kommissionen. Reformen har haft store konsekvenser for mange menneskers liv. Og så synes jeg, at det er vigtigt, at man kommer helt til bunds i kulegravningen af systemet, så man ikke ender i endnu en midlertidig løsning.

Men hvad nytter al kommissionsarbejdet, hvis regeringen taber næste valg, fordi vælgerne ikke ved, hvad S vil med dagpengene?

- Vi har et ønske om at lave reformen om. Vi ønsker et system med færre mennesker, der opbruger deres dagpengeret, end i dag. Men det er da det mest ordentlige at lytte til, hvad kommissionen har at sige.

 Den økonomiske ramme for dagpengekommissionens arbejde er den samme som udgifterne til det eksisterende dagpengesystem. Det er vel svært at forestille sig, at regeringen på baggrund af kommissionens arbejde kan fremvise en gavebod til de udfaldsramte?

- Jeg har ret høje tanker om de danske vælgere. Jeg tror ikke, at de efterlyser gaveboder, når det kommer til valgdagen. Jeg tror, at de vil stemme på de politikere, som de mener kan bringe Danmark sikkert videre. De ønsker politikere, som ikke ryster i bukserne, når der skal tages svære beslutninger.

Arbejdsmarked

Social & sundhed

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet