Politik fra rødderne
UKIPS’s første parlamentsmedlem, Douglas Carswell, ankommer på sin første arbejdsdag til Westminster. UKIP får formentlig ikke den store gennemslagskraft i underhuset, da partiets valgchancer begrænses af det britiske valgsystem.Foto: Polfoto / Andrew Parsons

Ingen tror at Nigel Farage bliver premierminister

Det britiske protestparti UKIP er ved at brage igennem på nationalt plan efter partiet netop har fået sit første valgte medlem i det britiske parlament. Meningsmålinger viser, at partiet tegner sig for omkring en fjerdedel af de britiske vælgeres stemmer.

 protestparti

Af Lone Theils | [email protected]

Der var fest i Clacton-upon-Sea i forrige uge. Den britiske kystby, der havde kronede dage som turistdestination, inden EasyJet gjorde det billigere at tage til Spanien på ferie, valgte med et overvældende flertal Douglas Carswell som deres parlamentsmedlem. Igen.

Carswell var i forvejen et afholdt parlamentsmedlem i valgkredsen, men da han valgte at forlade det konservative parti til fordel for UKIP, udløste han et suppleringsvalg, som han vandt med et  flertal på 6000 stemmer.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57