Politik fra rødderne

Ingen ligestilling i toppen af de danske kommuner

Kommunale topledelser er mandsdominerede, og andelen af kvinder i toppen stiger kun med omtrent et procentpoint om året. Alligevel har kun fire kommuner underskrevet Ligestillingsministeriets charter for flere kvinder i ledelse.

 ligestilling i topledelse

Af Emil Ellesøe Ditzel | [email protected]

23 procent af alle kommunalansatte er mænd. Det er også andelen af kvinder i kommunal topledelse, og det er ikke noget at være stolt af, mener Kommunaldirektørforeningen. Slet ikke når det kun er fire kommuner, der har vist, at de gerne vil gøre noget ved det og skrevet under på Ligestillingsministeriets charter for flere kvinder i ledelse.

”Det er for få kommuner, der har skrevet under på Ligestillingsministeriets charter. Det er for dårligt, og det håber vi, at denne debat kan ændre på. Nu tager vi de her forslag op, og så kan en del af det også blive, at flere tilslutter sig charteret. Det ligger ligefor at gøre det,” siger formand for kommunaldirektørerne Jens Christian Birch.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57