'Ingen kommunal it-fiasko - tak'

Tidligere borgmester Vagn Ytte Larsen (S) retter i et åbent brev til KL's bestyrelse hård kritik mod kommunernes digitale selvbetjening

DEBAT

Af Redaktionen | [email protected]

Lad mig først slå fast at der også efter 2015 vil være 20 pct. af danskerne, der ikke er digitalt koblet op på kommunernes selvbetjeningsløsninger. De skal serviceres, det bliver en særlig kommunal opgave, fordi vi vil ikke i de danske kommuner kan have et A og B-hold på kommunikation med kommunerne.

Der kæmpes i øjeblikket med at lære pc'er, brug af internet osv. på de danske folkebiblioteker, i Ældresagen, i ældre mobiliseringen, frivillige organisationer, aftenskoler etc. Overalt bliver der gjort en kæmpe indsats.
Trods det har de 300 forskellige  kommunale selvbetjeningsløsninger for få brugere. Et kraftigt signal om, at der er et eller andet, der halter alvorligt.

Det stiger bevares, men stigningen målt med de fysiske og telefoniske henvendelser er er 1 til 100.
Forklaringen skyldes efter min mening og efter at afprøvet flere forskellige selvbetjeningsløsninger den enkle, at selvbetjeningsløsningerne er for svære, for lange og for sprogligt ude af trit med det danske sprog af i dag.

Blanketterne  har for første et væld af sider uendelige meget tekst og endelig skrevet i et bureuakratisk sprog.

Mit forslag er det ganske enkle, men nok tidskrævende, at KL nedsætter en rimeligt hurtig arbejdsgruppe til at sørge for en gennemgribende   modernisering af selvbetejningsløsningerne, således at vi i foråret 2013 på KL's topmøde kan fremlægge bevis på, at vi lever op til den målsætning, vi har skrevet under på. Nemlig at 80 pct. af befolkningen er digitalt opkoblet på kommunerne og at de bruger det.

Ingen IT-fiasko - tak.

Vagn Ytte Larsen (S) er tidligere borgmester i den hedengangne Nykøbing-Rørvig Kommune og nuværende medlem af Odsherred byråd.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet