Industriforeningen for Generiske Lægemidler får ny formand

Fremover skal Erik Sandberg stå i spidsen for brancheforeningen, der tæller 11 medlemsvirksomheder

Af Redaktionen | [email protected]

Erik Sandberg har siden foråret 2012 været koncerndirektør hos Orifarm Generics i Odense. Den fynske virksomhed blev stiftet i 1994 og er en af Europas største generika-virksomheder.

Generika, populært kaldet kopimedicin, sparer hvert år samfundet for næsten 5 milliarder kroner og er i gennemsnit ca. 75 pct. billigere end originalmedicin.

- Sammen med bestyrelsen ser jeg frem til at varetage og forklare Industriforeningen for Generiske Lægemidler, IGLs, interesser overfor vores mange forskellige interessenter", fortæller den nyvalgte formand.

Efter mange år i en række store virksomheder i udlandet, senest 7 år som ad. dir. for Cadburys samlede forretninger i Østeuropa, vendte Erik Sandberg i foråret hjem til Odense, hvor han også er født og opvokset.

- IGLs medlemmer bidrager i helt ekstrem grad til at få statens medicinbudgetter til at hænge fornuftigt sammen og begrænse forbrugernes og samfundets omkostninger til medicin. I den sammenhæng spiller brancheforeningen en væsentlig rolle, som jeg gerne vil bidrage til at fastholde og udbygge, forklarer Erik Sandberg.

Generika-virksomhederne i Danmark leverer ca. 70 pct. af landets totale medicinsalg.

Erik Sandberg er valgt for en to-årig periode og afløser foreningens tidligere formand Lone Darket.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet