I Randers tager det kun fem minutter

I samarbejde med en it-konsulentvirksomhed har Randers udviklet it-løsninger, som halverer sagsbehandlingstiden på to områder. Andre kommuner har vist interesse for at købe systemet.

It-udvikling

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Det tager kun fem minutter i Randers. Sagsbehandlingstiden på to ellers administrative sværvægtere er mere end halveret, efter at kommunen i samarbejde med it-konsulentvirksomheden 7N har udviklet nye it-løsninger. 

Det gælder for områderne lokal løndannelse samt indberetning og registrering af refusions- og skånejob. Førstnævnte er gået fra en sagsbehandlingstid på op til 20 minutter til fem, mens sagerne med refusions- og skånejob nu tager syv minutter mod 25 minutter tidligere. 

Og det er en tidsbesparelse, der giver pote, mener Randers Kommunes personale- og HR-chef, Kresten Ulrik Nielsen:

”Fejl i løn og lønberegninger er enormt følsomme og dybt problematiske, både for medarbejderen og for kommunen. Med det nye system minimerer vi fejlmulighederne og gør det intuitivt og enkelt at udføre sagsbehandlingen rigtigt,” siger han.

Ikke for pengenes skyld

I Randers er knap 9.000 medarbejdere omfattet af lokal løndannelse, og tidligere har sagsbehandlerne skullet udfylde både skemaer og forskellige andre systemer, mens opgaven nu bliver overført maskinelt og kun skal indtastes et enkelt sted. 

Det samme gælder for den it-løsning, der samler systemerne til indberetning og registrering af refusions- og skånejob. En anden gevinst er, at hvor det tidligere kun var muligt at se, hvor omfattende ordningerne var en enkelt gang om året, får hver af de 180 kommunale afdelinger nu en opgørelse en gang i kvartalet.

De to løsninger har vist sig at være så effektive, at andre kommuner allerede har vist interesse for at købe systemet af Randers. 

Det glæder Kresten Ulrik Nielsen, som samtidig understreger, at det ikke er kommunens mål at eje it-systemer i sig selv, men at det lige i denne sammenhæng har givet god mening:

”Når vi nu sælger systemet videre, er det ikke for at tjene penge på det, men kan vi blot få dækket en del af udgiften til udviklingen af systemerne, er det fint,” siger han, som heller ikke vil afvise, at der kommer flere lignende projekter fremover.

It

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet