Udover Nikita Klæstrup, formand for KU på Lolland-Falster (tv.), Christian Langballe (DF) (mf.), og Nicolai Oster, næstformand for LA Ungdom (th.) sad Leif Donbæk, folketingskandidat for SF, og Per Clausen (EL), energi- og miljøordfører, i panelet.Foto: Kristian Buus
Udover Nikita Klæstrup, formand for KU på Lolland-Falster (tv.), Christian Langballe (DF) (mf.), og Nicolai Oster, næstformand for LA Ungdom (th.) sad Leif Donbæk, folketingskandidat for SF, og Per Clausen (EL), energi- og miljøordfører, i panelet.Foto: Kristian Buus

”Hykleri må gerne udstilles – men børnene skal skånes”

Fra Enhedslisten til Dansk Folkeparti var der enighed om, at medierne gerne må gå efter manden, hvis politikerne ikke lever op til de idealer, de prædiker om.

Privatliv

Af Jakob Frausig Simonsen | [email protected]

- Der skal være en grænse, og den grænse skal trækkes ved børnene.

Dansk Folkepartis Christian Langballe var klar i mælet, da politikernes ret til privatliv lørdag blev diskuteret i Kommunens telt på Folkemødet.

Paneldeltagerne diskuterede historien om Bendt Bendtsens søn, som blev idømt fængselsstraf for besiddelse af narko. Og der var bred enighed om, medierne i den sag var gået over stregen. Til gengæld er det fint, når politisk hykleri bliver udstillet.

- Der skal være en sammenhæng mellem det, man siger, og det, man gør. Hvis man tordner mod privatskoler og samtidig selv har meldt sine børn ud af folkeskolen, så er det helt fair, at det bliver taget op, sagde Per Clausen med hentydning til den opmærksomhed, der blev rettet mod beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, hvis børn går i privatskole.

Da det kom til Ekstra Bladets offentliggørelse af private skriverier om Lars Barfoeds (K) skilsmisse, var meningerne dog delte.

”Historien om Bendt Bendtsens søn døde, da ingen i virkeligheden ønskede at blande sig i den. På den måde går mange historier heldigvis i sig selv. Det er et positivt tegn.”

- Historien om Lars Barfoeds skilsmisse var i orden. Han profilerer sig på klassiske familieværdier, og derfor er det helt OK at gøre opmærksom på, at han ikke selv kan leve op til dem, mente næstformanden for Liberal Alliances Ungdom, Nicolai Oster, mens Nikita Klæstrup fra Konservativ Ungdom tog sin formand i forsvar.

- Historien var over stregen. En skilsmisse er en privatsag og handler ikke om konkrete politiske udmeldinger som for eksempel om privatskolerne, sagde hun.

De to ungdomspolitikere har hver især lagt dele af deres privatliv på nettet: Nicolai Oster, da han blev visiteret for besiddelse af hash på Christianshavn, og Nikita Klæstrup, da hun fik taget topløse modelbilleder.

God vagthund

Panelet var enige om, at folk trods alt har en form for moralsk kompas, når de private historier kommer for tæt på eller går over stregen.

- Historien om Bendt Bendtsens søn døde, da ingen i virkeligheden ønskede at blande sig i den. På den måde går mange historier heldigvis i sig selv. Det er et positivt tegn, sagde Leif Donbæk.

Og Enhedslistens rutinerede Per Clausen roste også den danske presse for at sikre demokratiet modsat andre steder i Europa.

- Det er en kvalitet ved Danmark, at Berlusconi ikke havde haft en chance. Det er i høj grad mediernes fortjeneste.

Politikernes egen rolle blev også sat under lup. Her var der enighed om, at politikeres adfærd har ændret sig, og at pressen derfor kan være tvunget til at gå tættere på, end de ellers ville have gjort.

- Politikere skærmer sig i langt højere grad end tidligere, og derfor er journalisterne også nødt til at gå tættere på, sagde Nicolai Oster.

- Politik er blevet skuespil, og derfor interesserer folk sig også mere for skuespillerne, sagde Per Clausen.

Kommunikation

Kultur

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet