Kommunen.dk
MENU
Der skal være en “særskilt god kemi mellem partilederne - og det er der ikke i dette tilfælde, mener Ritt Bjerregaard, der var undervisningsminister, da Anker Jørgensen og Henning Christophersen dannede koalition mellem S og V i sommeren 1978.
Foto: Polfoto
Der skal være en “særskilt” god kemi mellem partilederne - og det er der ikke i dette tilfælde, mener Ritt Bjerregaard, der var undervisningsminister, da Anker Jørgensen og Henning Christophersen dannede koalition mellem S og V i sommeren 1978. Foto: Polfoto

Hvorfor ikke regere sammen, når man altid forliges?

Hvorfor ikke regere sammen, når man altid forliges?

Socialdemokraterne og Venstre indgår i stigende grad alle store reformer og aftaler i fællesskab. Hvorfor er en SV-regering så utænkelig, når mange af vores europæiske naboer har tradition for to-parti regeringskoalitioner?

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Tallene lyver ikke. SR-regeringen har aflivet al snak om blokpolitik med en lang række brede reformer, finanslove og forlig. Venstre og Socialdemokraterne har siden valget i 2011 stemt ens i Folketinget ved over 70 procent af afstemningerne, viser en opgørelse på hvemstemmerhvad.dk.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.