Politik fra rødderne
Der skal være en “særskilt” god kemi mellem partilederne - og det er der ikke i dette tilfælde, mener Ritt Bjerregaard, der var undervisningsminister, da Anker Jørgensen og Henning Christophersen dannede koalition mellem S og V i sommeren 1978. Foto: Polfoto

Hvorfor ikke regere sammen, når man altid forliges?

Socialdemokraterne og Venstre indgår i stigende grad alle store reformer og aftaler i fællesskab. Hvorfor er en SV-regering så utænkelig, når mange af vores europæiske naboer har tradition for to-parti regeringskoalitioner?

 enighed

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Tallene lyver ikke. SR-regeringen har aflivet al snak om blokpolitik med en lang række brede reformer, finanslove og forlig. Venstre og Socialdemokraterne har siden valget i 2011 stemt ens i Folketinget ved over 70 procent af afstemningerne, viser en opgørelse på hvemstemmerhvad.dk.

Det er et tydeligt skift i forhold til VK-regeringens første periode 2001-2005, hvor Venstre og Socialdemokraterne stemte ens i knap 55 procent af afstemningerne.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57