Politik fra rødderne

Hvidovre: En fin forretning

På otte måneder er Hvidovres gæld vokset med 35 millioner kroner. Alligevel har det været en klog strategi at optage lån i schweizerfranc, mener direktøren for kommunens centralforvaltning.

 valuta

Af Redaktionen | [email protected]

”Det har været en klog strategi, som har givet så godt, at vi har haft et større overskud i perioden fra 1998 til i dag.”
Sådan siger direktøren for Hvidovres centralforvaltning, Gert Nelth, da Kommunen spørger til Hvidovres lån i schweizisk valuta.
I vores undersøgelse af valutalån er Hvidovre landets tredjemest lånelystne kommune. Ved udgangen af 2009 havde Hvidovre lån for 245 millioner kroner. Siden da er gælden vokset til 280 millioner kroner.
”Vi ser med bekymring på udviklingen i schweizerfrancen. Men der er lyspunkter på vej i den europæiske økonomi. Så vi forventer, at kursen vil blive normaliseret eller falde. Derfor går vi ikke ud og indfrier vores lån og tager et tab nu,” siger Gert Nelth.
Kommunen har regnet sig frem til, at den har tjent 42 millioner kroner på lavere rente og kursgevinster siden 1998. Det forudsætter dog en kurs på 536. Med kursen den 23. august på 566 er overskuddet faldet til 13 millioner. Og hvis kursen stiger endnu mere, er 12 års beregnede gevinster ædt op.
”Hvis kursen kommer ud af kontrol, vil vi overveje, om vi skal lukke forretningen og komme ud af det. Det er, hvis kursen lægger sig omkring 580. Men så har vi stadig en lille gevinst på tre millioner,” siger Gert Nelth.

Hasard for borgernes penge

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57