Kommunen.dk
MENU

Hvidovre: En fin forretning

Hvidovre: En fin forretning

På otte måneder er Hvidovres gæld vokset med 35 millioner kroner. Alligevel har det været en klog strategi at optage lån i schweizerfranc, mener direktøren for kommunens centralforvaltning.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

”Det har været en klog strategi, som har givet så godt, at vi har haft et større overskud i perioden fra 1998 til i dag.”
Sådan siger direktøren for Hvidovres centralforvaltning, Gert Nelth, da Kommunen spørger til Hvidovres lån i schweizisk valuta.
I vores undersøgelse af valutalån er Hvidovre landets tredjemest lånelystne kommune. Ved udgangen af 2009 havde Hvidovre lån for 245 millioner kroner. Siden da er gælden vokset til 280 millioner kroner.
”Vi ser med bekymring på udviklingen i schweizerfrancen. Men der er lyspunkter på vej i den europæiske økonomi. Så vi forventer, at kursen vil blive normaliseret eller falde. Derfor går vi ikke ud og indfrier vores lån og tager et tab nu,” siger Gert Nelth.
Kommunen har regnet sig frem til, at den har tjent 42 millioner kroner på lavere rente og kursgevinster siden 1998. Det forudsætter dog en kurs på 536. Med kursen den 23. august på 566 er overskuddet faldet til 13 millioner. Og hvis kursen stiger endnu mere, er 12 års beregnede gevinster ædt op.
”Hvis kursen kommer ud af kontrol, vil vi overveje, om vi skal lukke forretningen og komme ud af det. Det er, hvis kursen lægger sig omkring 580. Men så har vi stadig en lille gevinst på tre millioner,” siger Gert Nelth.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.