Kommunen.dk
MENU
Billede

Debat/ Hvad ved vi egentlig om ‘taberne’?

Debat/ Hvad ved vi egentlig om ‘taberne’?

1. feb. 2015
Erik Svendsen
ERIK SVENDSEN
LEKTOR PÅ INSTITUT FOR KULTUR OG IDENTIT
RUC
Email
Lektor i dansk, medier og litteratur på Institut for Kultur og Identitet (CUID) på RUC. Er desuden litteraturanmelder på Jyllands-Posten og aktuel med bogen 'Kampe om virkeligheden. Tendenser i dansk prosa 1990-2010'.
”Hvis pointen er at blive klogere på de andre og få udvidet den empatiske sans, som de fleste mennesker trods alt rummer, påstår jeg, at eksistenser bliver gennemlyst på måder i litteraturen, så man faktisk får mulighed for at forstå meget mere.”

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Medierne kunne for nylig underholde med horrorhistorier om lokalpolitikere (med samt familie), der bliver chikaneret af vrede medborgere. Den slags animerer selvfølgelig ikke ligefrem til at deltage i lokalpolitik. Sammenholdt med den tiltagende mængde af ’uheldige møder’ mellem borgere og kommunalt ansatte, får man et billede af en øget spænding mellem på den ene side, hvad flere utilfredse borgere mener de kan gøre krav på og har ret til at kommentere kontant, og hvad det statslige og/eller kommunale system på den anden side kan imødekomme. Der er flere forklaringer på misforholdet mellem systemet og de enkelte borgere.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.