Hun er de sårbare børns stemme

Børnerådet har fået ny formand, der om nogen kan tale de udsatte børns sag. Lisbeth Zornig Andersen var selv børnehjemsbarn. Nu ønsker hun at gøre en forskel. 

 navne

Af Mia Tang | [email protected]

Lisbeth Zornig Andersen var få måneder gammel, da hun første gang kom på børnehjem. En anbringelse, der skulle vise sig at blive en af mange. I perioder var hun hos sin mor i et hjem med druk og store sociale problemer. I andre perioder anbragt, når hun igen blev fjernet fra hjemmet. En hård opvækst, som har givet en dybt personlig forståelse af børns vilkår på samfundets bund. Som ny formand for Børnerådet er målet nu at blive et talerør for de mange børn, der vokser op med omsorgssvigt, og at sikre dem den bedst mulige hjælp. 

”Jeg er så at sige et sandhedsvidne fra en del af befolkningen, som kan være svær at få i tale. Selv var jeg heldig at møde nogle voksne, som gav mig en fantastisk støtte, så jeg fik selvtillid til blandt andet at få en videregående uddannelse. Men jeg rummer også den anden verden, kender dens sprog, og jeg håber, at min erfaring bliver en styrke i mit kommende hverv, som jeg glæder mig meget til,” siger Lisbeth Zornig Andersen. 

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Social & sundhed

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57