Kommunen.dk
MENU

Debat/ Hold nu op, Pia

Debat/ Hold nu op, Pia

28. okt. 2012
Morten Uhrenholdt
MORTEN UHRENHOLDT
JOURNALIST
DK MEDIER
Email

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Der findes en type kvinder, der altid har givet mig spændinger i mellemgulvet. Og nu skal jeg ikke til at beskrive en underskøn kvinde med yppige former og et dragende blik i øjnene. Så langtfra. Vi er snarere ovre i knude i nakken og en knyttet hønserumpe. Denne type kvinder optrådte særligt i mine drengeår, men er langtfra en uddød model fra fortiden. Hun havde måske nok en slags højglansperiode i de bornerte 50’ere, men der er tale om en slags arketype, der til alle tider vil eksistere. Nutidens udgave vender jeg tilbage til.

Jeg taler om den typiske, småborgerlige husmor, der ikke ved så meget, men har meget bestemte meninger om ret og rimeligt. ’Næææeee, det kan man da virkelig ikke!’ kunne være hendes feltråb. Og det ledsages af himmelvendte øjne og en mund rimpet sammen – netop som en knyttet hønserumpe. Og ofte ledsaget af et blik, der signalerer væmmelse ved det usømmelige fænomen, hun står overfor. Det er ikke analytisk tænkning eller argumentation, der ligger bag dommene. Og de er inappellable.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.