Højt på en gren en måge

Kampen mellem måger og teknisk forvaltning går nu ind i sin afgørende fase. Et politisk flertal har vedtaget en resolution, hvor væbnede styrker skal opretholde et flyve forbud over byen. 

Af Morten Okkels | [email protected]

Struer er nu klar til at sætte jægerkorps ind mod byens måger. Den væbnede støtte kommer i form af Jagt Kommunalt Fællesråd Struer, et team af frivillige jægere, der skal opretholde et flyveforbud i luftrummet over indre by. JKF får mandat til at nedskyde fjendtlige måger uden varsel.

Bagsiden har talt med Flemming Jørgensen, ingeniør i Teknisk Drift og Anlæg: 

Kan man være sikker på, at interventionen tager humanitære hensyn og kun rammer måger?

”Ja. Jægere i indre by lyder mere dramatisk, end det er. De skyder med salonrifler, ikke med haglgeværer. Det er også dygtige, erfarne folk, vi samarbejder med. Moderne jægere med en høj grad af jagtetik.”

Der vil dog lyde skud i Struers gader, så længe opgøret står på. Sågar tidligt om morgenen?

”Men det lyder ikke højere, end et mågeskrig gør, og det varer ikke så længe. Så det tror jeg ikke, folk vil klage over.”

I krig med eliten

Det drastiske skridt er taget af hensyn til Struers civilbefolkning, der trues af stadig flere støjende og uhygiejniske overgreb fra måger.

”Det har været et stigende problem længe. I indre by har de været en plage en fem års tid nu. Vi har blandt andet haft det problem, at det er svært at afgøre, hvor den ene borgers ansvar stopper, og den andens begynder inde midt i byen,” siger Flemming Jørgensen.

Koalitionen vil efter konventionerne bære synlige tegn på at være aktive kombattanter i kamp. 

Det sker i form af veste og legitimationskort til jægerne.

Struer-doktrinen

Forvaltningen afviser også at have indført nogen populære, amerikansk inspirerede aktionsnavne a la Operation Mågestorm eller Taking Back Struer. 

”Nej, som fagmand må jeg hellere holde mig til fagsprog. Så det er bare ’Den frivillige indsats for regulering af måger i midtbyen’,” forklarer Flemming Jørgensen. 

En uge før sendte Struer Kommune en pressemeddelelse om, at rotterne skulle væk. Har kommunen en dødsliste – en skadedyrenes akse?

”Nej, det mener jeg nu ikke. Det ville også være ret mærkeligt for en kommune med sloganet ’Tæt på mennesker, teknologi og natur’, hvis der var et politisk ønske om at slå alle dyrene ihjel.”

Som i lignende konflikter er der ikke sat nogen fast bagkant for, hvor længe jægerne skal fortsætte deres arbejde. Trækker man sig for tidligt, så har mågerne vundet, mener man åbenbart i Struer.

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet