Kommunen.dk
MENU
Mange administrativt ansatte har faktisk direkte borgerkontakt, eksempelvis borgerservicemedarbejderne, der på det seneste har haft ekstra travlt med MitID. HK Kommunals formand advarer desuden politikerne imod at  sætte sosuer, skoleledere, pædagoger og læger til at løse administrative opgaver i underskudsramt offentlig sektor.
Mange administrativt ansatte har faktisk direkte borgerkontakt, eksempelvis borgerservicemedarbejderne, der på det seneste har haft ekstra travlt med MitID. HK Kommunals formand advarer desuden politikerne imod at sætte sosuer, skoleledere, pædagoger og læger til at løse administrative opgaver i underskudsramt offentlig sektor.
Foto: Michael Bager/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Debat/ HK Kommunal ønsker mere konstruktiv velfærdsdebat: Drop snakken om kolde og varme hænder

Debat/ HK Kommunal ønsker mere konstruktiv velfærdsdebat: Drop snakken om kolde og varme hænder

Politikerne glemmer, at omsorg og rettidig omhu også kræver administrative medarbejdere med de rette kompetencer, skriver HK Kommunals formand.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

En undersøgelse fra KL viser, at 40 pct. af danskerne forventer forbedret velfærd i de kommende år, og 37 pct. forventer samme niveau som i dag. Men de forventninger er helt urealistiske med de nuværende økonomiske rammer. Det gælder i den kommunale verden, og det gælder i sundhedssystemet. Enderne kan simpelthen ikke nå sammen. En stor del af de offentligt ansatte oplever derfor ikke at kunne give borgerne den service, de med rette kan forvente. Det betyder, at offentligt ansatte løber stærkt. I mange tilfælde alt for stærkt. De halser ofte forgæves efter at nå den standard i den offentlige velfærd, der burde være kendetegnende for et land som vores.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.