Her er den nye Anne Vang

Socialdemokraternes gruppeformand i Borgerrepræsentationen, Jesper Christensen, ser ud til at overtage efter Anne Vang.

KV 13

Af Redaktionen | [email protected]

Socialdemokraten Anne Vang genopstiller ikke til Borgerrepræsentationen, da hun har fået nyt job som direktør på erhvervsskolen Niels Brock. Dermed skal der knap tre måneder inden kommunalvalget findes en ny nummer to i København, som samtidig kan overtage posten som børne- og ungeborgmester.

De umiddelbare favoritter er den socialdemokratiske gruppeformand i København, Jesper Christensen, og politisk ordfører Ikram Sarwar. Overborgmester Frank Jensen har været hurtig til at pege på Christensen, men beslutningen træffes først af Socialdemokraternes konsultationsudvalg den 31. august.

- Jesper Christensen har en stor erfaring og er vellidt i partiet, så det er meget nærliggende, at han får posten, siger politisk kommentator Rasmus Jønsson.

Ikram Sarwar har meddelt, at han ‘står til rådighed’, hvis partifællerne ønsker ham som borgmester. Jesper Christensen, der har siddet i Borgerrepræsentationen siden 2001, siger, at han lige skal ‘tænke over tingene’.

Jonas Bjørn Jensen, medlem af Borgerrepræsentationen for Socialdemokraterne, mener, at det er en formssag at få valgt Jesper Christensen.

- De er begge dygtige og har været på Rådhuset i mange år. De kender spillet og den daglige koordinering. Men det er en ret stærk indikator, at Frank Jensen peger på Jesper. Jeg forventer ikke de store konflikter, når konsultationsudvalget mødes, siger Jonas Bjørn Jensen.

Selvom Jesper Christensen og Ikram Sarwar beskrives af både politiske kendere og partifæller som driftssikre og erfarne, har de ikke den folkelige appel, som Anne Vang ofte bliver tillagt. Jesper Christensen fik således kun 528 stemmer ved valget i 2009, mens Vang opnåede 3605 stemmer. Ikram Sarwar fik 1155 stemmer ved valget i 2009.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet