Her er de første bud på tilsynskommuner

Indtil videre har blandt andre Silkeborg og Horsens vist interesse i Region Midt, mens kommuner som Guldborgsund og Lolland lægger billet ind i Region Sjælland.

- kapløb

Af Laura Fischer Larsen | [email protected]

I denne uge mødes kommunekontaktrådene (KKR) i de fem regioner for at drøfte nærmere, hvilken kommune, de vil anbefale socialministeren som tilsynskommune.

I Region Midt fortæller KKR-formand Anders G. Christensen, at Silkeborg, Horsens og Skive kommuner indtil videre har udtrykt interesse for at blive tilsynskommune. Af dagsordenen for onsdagens møde i KKR Sjælland fremgår det, at både Holbæk, Slagelse, Roskilde, Lolland, Guldborgsund og Greve er interesserede. Guldborgsund har henvendt sig skriftligt med ønske om at få tilsynsopgaven.

Erfaring vejer tungere end geografi

Gisninger om, hvorvidt det bliver de store, centrale kommuner, der løber med tilsynsopgaven, er ikke til megen nytte. Det handler om erfaring, mener Anders G. Christensen.

- For mig er det vigtigt, at den kommune, vi vælger, fagligt kan løfte det. Mere end lige, hvordan geografien kommer til at passe, siger han.

Kommuner med tilsynserfaring og et etableret fagligt miljø på området er særligt gode kandidater.

- Der er jo kommuner, som har arbejdet med det her og ført tilsyn med andre kommuner i regionen. De har et fagligt miljø allerede og er skarpe på det her, siger Anders G. Christensen.

I det perspektiv synes Faaborg-Midtfyn desuden at være et solidt bud i Region Syddanmark, da de i dag foretager tilsynet for alle de fynske kommuner. Kommunen har også allerede vist interesse for titlen.

- Med de erfaringer vi har, så vil vi byde ind på opgaven, siger vicekommunaldirektør i Faaborg-Midtfyns Kommune, Finn G. Johansen.

Erfaring taler ydermere for, at æren tilfalder Silkeborg eller Horsens i Midtjylland, da de siden 2011 har ført tilsyn med hinandens døgninstitutioner.

 

Inden 1. januar 2013 skal kommunekontaktrådene have valgt en tilsynskommune i hver region at anbefale til socialministeren. Hvis ikke de kan nå til enighed om én kommune, udpeger ministeren en.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet