Hårdt kapløb om sidste tilsynskommuner

Syv kommuner vil være tilsynskommune på Sjælland, og det samme anslås i Nordjylland. I det nordjyske forventer man ikke at komme frem til en beslutning

Af Laura Fischer Larsen | [email protected]

Udpegelsen af de fem nye tilsynskommuner er indtil videre gået glat med Silkeborg, Frederiksberg og Faaborg-Midtfyn på plads. Men konkurrencen er hård i de resterende to regioner, Sjælland og Nordjylland, hvor flere kommuner vil have fat i de arbejdspladser, som tilsynsopgaven vil føre med sig.

Borgmester i Mariagerfjord, Hans Christian Maarup, er formand for kommunekontaktrådet (KKR) i Nordjylland, som står for at vælge, hvem der får tilsynsopgaven. Rådet består blandt andet af borgmestre fra de interesserede kommuner, og det gør det svært at træffe en beslutning. Formanden mener ikke, KKR Nordjylland når til enighed inden fristen for at afgive deres anbefaling om tilsynskommune 1. januar.

- Min umiddelbare tanke er, at vi ikke får givet ministeriet en anbefaling inden nytår. Vi har diskuteret meget frem og tilbage, men vi er jo et område, hvor der er meget fokus på arbejdspladser. Og alle kommunerne, der har budt ind, er jo lige interesserede i dem, siger Hans Christian Maarup.

Hungrer efter arbejdspladser

I KKR Sjælland er der også et tæt kapløb om titlen som tilsynskommune, og motivationen synes den samme som i den anden ende af landet. Interesserede kommuner som Lolland og Guldborgsund har brug for at skabe jobs.

- Det handler om arbejdspladser. Vi oplever hernede, at staten i den grad udsulter os og fjerner arbejdspladser fra region Sjælland og rykker dem ind til København, siger formand for KKR Sjælland og borgmester i Vordingborg, Henrik Holmer.

Henrik Holmer regner dog med, at KKR Sjælland kommer med en anbefaling efter deres møde d. 18. december. Hvis ikke kommunekontaktrådene selv kommer frem til en anbefaling, er det social- og integrationsminister Karen Hækkerup, der udpeger en kommune til opgaven. Et scenarie, der er sandsynligt i Nordjylland, men ikke beklageligt, mener Hans Christian Maarup.

- Jeg ser det ikke som nogen katastrofe, at det er ministeriet, der må beslutte, hvem det er, når nu man har valgt en løsning, som ikke er vokset op i kommunernes baghave, men plantet af ministeriet selv, siger han.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet