Hængt ud som ’Rovdyret’

Formanden for Bornholms børne- og skoleudvalg Erik A. Larsen (V) blev hængt ud som 'Rovdyret' på en spiseseddel på en tankstation i Klemensker. Det skete efter en beslutning om at nedlægge en række skoler – blandt andet én i Klemensker. Bornolms Regionskommune har efterfølgende valgt at politianmelde tankejeren til politiet. Det var bare en blandt mange reaktioner, som Erik A. Larsen mener var over stregen.

Ugens uundgåelige

Af Emil Ellesøe Ditzel | [email protected]

Hvad siger du til at blive kaldt 'Rovdyret'?

Vi lever i et demokrati, og jeg har stor respekt for at borgere er kede af, sure over og muligvis ikke kan forstå beslutningen som skolelukningerne, men selvom jeg er formand for udvalget, så er jeg altså kun én ud af 21, der stemte for forslaget. Langt de fleste henvendelser i denne sag har været sobre, men jeg synes også, det er gået over stregen.
Min kone har fået to ubehagelige opringninger, og det med at man flagede på halv stang og lagde blomster og lys efter beslutningen på kommunalbestyrelsesmødet, er for meget. Når man så også sætter mit billede på ind på en spiseseddel i stedet for ham rumæneren, der dræbte stewardessen, så er det gået over stregen. Jeg har ikke spor imod kritik, men det er vigtigt at trække en grænse.

Hvilken type politiker er du? Idealisten? Pragmatikeren? Diplomaten? Hardlineren?

Folk siger nok, jeg er hardliner, men jeg prøver selv at være diplomaten. Vi har haft nogle store sager i børne- og skoleudvalget, og jeg prøver altid at få et bredt flertal bag beslutningerne. I sagen om skolelukningerne var 21 ud af 27 bag. Men når man kommer dertil, hvor der skal træffes beslutninger, så vakler jeg ikke, hvis grundlaget er i orden. Ellers ville man aldrig komme videre.

Hvilken landsdel ville du bo i, hvis du ikke boede på Bornholm?

Sydsjælland eller Falster. Min kone kommer fra Stubbekøbing, og jeg er kommet i området i 37 år. Jeg har været i forsvaret i 40 år, var garderhusar i Næstved og fandt min kone dér. Jeg synes det er hyggeligt dernede med de små havne. Det er noget helt andet vand end her på Bornholm. Når man stikker næsen ud for havnen i Bornholm, får man en ordentlig én på tuden, og man bliver søsyg af at sejle til Christiansø. Men Bornholm er klart første prioritet. Det må du lige sørge for at få med – ellers vil min kone bare flytte.

Hvor ser du dig selv om ti år?

Jeg er 63 år i dag, og jeg regner ikke med at være med i politik om ti år. Jeg ser mig selv som en aktiv og levedygtig pen­sionist med tid til at dyrke de ting, vi ikke har haft tid til tidligere. Det kræver rigtig meget at være med i politik, og jeg tror ikke, jeg ville kunne klare et fuldtidsjob ved siden af den tid, jeg bruger i dag.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet