Politik fra rødderne
Affaldskuberne på Langenæs i Aarhus blev tirsdag omgivet af blomsteroaser.
Foto: Aarhus Kommune

Græs og blomster skal ændre en dårlig vane

Adfærdsdesign og nudging afhjælper dårlige vaner, for eksempel når borgere stiller storskrald ved siden af genbrugsbeholderne.

 nudging

Af Jan Daggry | red@kommunen.dk

Små grønne oaser med blomster er et nyt tiltag, som Aarhus afprøver for at ændre folks vaner med at stille deres affald, cykler og andet storskrald oven på byens affaldskuber.

- Det klæder ikke vores by med skrald på gaden, og vores servicebiler kan ikke komme til at tømme nedgravede affaldscontainere, når folk placerer deres storskrald på og omkring affaldskuberne i byen. Det er ellers muligt at bestille afhentning af storskrald på hjemmeadressen, men flere borgere har haft for vane at placere deres storskrald ved kuberne i stedet. Det har vi gerne villet ændre på, siger Lene van der Raad, genbrug- og energichef hos AffaldVarme Aarhus.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 295 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Kommunikation

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57