Gadebelysning med ESCO i Middelfart

Middelfart Kommune har som den første i landet indgået en ESCO-aftale om energirenovering, drift og vedligeholdelse på gadebelysningen. Kommunen får renoveret sin gadebelysning og garanti for besparelser.

 energiaftale

Af Michael Nørgaard | [email protected]

Store energibesparelser, trafiksikker belysning og modernisering af gadebelysningen er nogle af de fordele, som  Middelfart får ud af en ny ESCO-aftale som er indgået med EnergiMidt, der vandt opgaven i et EU-udbud. Aftalen løber i 15 år og betyder, at der investeres 30 millioner kroner i gadebelysningen i Middelfart i kontraktperioden, og at gamle armaturer med kviksølv udskiftes med moderne LED-teknologi. 

Den velkendte ESCO-konstruktion kompenserer for kommunernes manglende muligheder for at lave de nødvendige investeringer. Ulempen er, at man som kommunal udbyder ikke selv får den fulde besparelse ved at udfører forbedringerne, og at man kan være bundet til en fast omkostning i en længere årrække. Fordelen er, at man, når man udbyder opgaver i en ESCO-konstruktion, potentielt får rådighed over de bedste kompetencer på fagområdet. Og det er netop en af de ting, som formanden for teknisk udvalg i Middelfart, Niels Bebe (V), frem­hæver.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Teknik & miljø

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57