G4S i usædvanligt forsvar

Med personlige breve til medlemmerne af Københavns borgerrepræsentation vil G4S sikre, at selskabets argumenter bliver hørt.

Damage control

Af Carsten Terp Beck Nilsson | [email protected]

Diskussionerne i pressen og i Københavns borgerrepræsentation om G4S’ aktiviteter på Vestbredden er præget af uvidenhed om den faktuelle situation. Det mener  sikkerhedskoncernen, som derfor har sendt politikerne et personligt brev på deres hjemmeadresser med selskabets udlægning af sagen. 

Den fremgangsmåde undrer Enhedslistens Mikkel Warming, der også er Københavns socialborgmester:

”Det er ikke usædvanligt, at borgere henvender sig til kommunalpolitikerne i København. Det usædvanlige er, at en virksomhed gør det,” siger Mikkel Warming.

”Jeg ser det som udtryk for, at nogen føler sig presset af den offentlige debat om deres engagement på Vestbredden,” fortsætter han.

Brevet kommer efter en diskussion i Borgerrepræsentationen om, hvorvidt G4S’ aktiviteter i de ulovlige bosættelser på Vestbredden er forenelige med kommunens etiske politik – og samtidig med at millionkontrakter på alarmanlæg skal fornyes. 

Tydelige hensigter

Det får kommunikationseksperten Lotte Hansen fra firmaet HansenPR til at rynke brynene. 

”På kommunikationssprog siger vi altid, at tredjehåndsinformation virker bedre end førstehånds. Og her går G4S selv direkte ud og taler med modtagerne. Det er i min verden den værste måde at kommunikere på,” siger hun: 

”Hensigten om at få Københavns Kommune til at bevare dem som leverandør kommer til at skygge for selve oplysningerne.”

Jurist Søren Lundsberg fra G4S’ moderselskab i London afviser, at spørgsmålet om kontraktfornyelsen spiller ind. 

”Jeg var ikke engang klar over, at der var forhandlinger om kontrakten,” siger han. Søren Lundsberg forstår godt pointen om, at hensigten kan overskygge budskabet, men siger, at det for G4S har været vigtigst at bidrage med fakta til diskussionen.

 ”Vi ville nødig risikere igen at komme i den situation, at Borgerrepræsentationen skulle diskutere en sag, der involverer os, uden i det mindste at vide, hvad vores syn på situationen var,” siger han.

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet