Frivillighed er samfundets X-faktor

Frivillighed er ikke en vidunderkur for en skrantende velfærd. Men det giver mening.

Treskarpe

Af Redaktionen | [email protected]

Selvom Danmarks velfærd stadig ligger i toppen på en Europæisk skala, er der sorte skyer forude. Udgifterne stiger markant i takt med at befolkningen bliver ældre. Folkemødeavisen.dk har stillet tre skarpe spørgsmål til Lene Rømer, konsulent ved Center for Regional- og Turismeforskning, der i dag holder debatarrangement om Frivillighed på Allinge Røgeri.

 

Hvorfor er frivillighed vigtigt?

I et yderområde som Bornholm er det hele fundamentet for samfundet. Det er samfundets X-faktor. Drop frivilligheden og Bornholm synker i havet!
Frivillighed er grundlæggende personbåret. Betydningen af frivillighed og løsningen på frivillighedens udfordringer er derfor også grundlæggende personbåret. Mit budskab er; Fokuser på god ledelse ud fra devisen: Man kan ikke rekruttere, hvis det ikke giver mening for den enkelt. Man kan ikke skabe mening, hvis man ikke kan imødekomme de motiver, der får den enkelte til at engagere sig, og man kan ikke imødekomme motiverne hvis man ikke ledelsesmæssigt prioriterer ressourcerne til at afdække dem.

Er frivillighed et supplement eller en erstatning for en skrantende velfærdsstat?

Mange tror fejlagtigt frivillighed er løsningen på velfærdsstatens problemer… det er det ikke! Frivillighed kan i stedet være midlet til at gentænke måden at engagere og organiserer sig på både personligt, erhvervsmæssigt og samfundsmæssigt.

Jeg betaler min skat. Burde det ikke være nok? 

Jo!Men frivillighed skaber også mening, værdi, lokal forankring, læring, indflydelse og netværk ….. se det som et extra plus du ikke får på skattebilletten.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet