Politik fra rødderne

Frit genbrugsvalg presser kommuner

Lovændring betyder, at mange kommuner skal ændre praksis, og det bliver især en udfordring for de pladser, som har abonnementsordninger

 affald

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Virksomheder slipper ved årsskiftet for at køre tilbage til deres hjemkommune for at aflevere affald på den lokale genbrugsplads, hvis de har udført arbejde i en anden kommune. Et nyt lovforslag giver virksomheder adgang til de kommunale genbrugspladser på tværs af kommunegrænser. Det bliver især en fordel for mindre håndværkerfirmaer,  som fremadrettet vil kunne aflevere affaldet i den kommune, hvor arbejdet udføres. Lovforslaget er blevet sendt i høring og skal efter planen træde i kraft ved årsskiftet.

Det betyder, at kommunerne og affaldsselskaberne kun får et par uger til at indrette sig efter de nye regler, når bekendtgørelse kommer inden jul. Og det giver ikke kommunerne lang nok tid til at ændre deres finansieringssystemer, mener direktør i DAKOFA Ole Morten Petersen. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57