Kommunen.dk
MENU
Karakterer fra sjette klasse blev virkelighed i Gentofte Kommune med frikommuneforsøget. I Gentofte har man haft stor glæde af forsøget, mens andre kommuner har haft en mere lunken oplevelse af forsøget.
Foto: Martin Bubandt / Polfoto
Karakterer fra sjette klasse blev virkelighed i Gentofte Kommune med frikommuneforsøget. I Gentofte har man haft stor glæde af forsøget, mens andre kommuner har haft en mere lunken oplevelse af forsøget. Foto: Martin Bubandt / Polfoto

Frikommuner: Kulturrevolution eller fis i en hornlygte?

Frikommuner: Kulturrevolution eller fis i en hornlygte?

Erfaringerne fra det første kuld af frikommuner er blandede, men både gode og dårlige oplevelser kan hjælpe de næste til en bedre proces.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Et nyt kuld af frikommuner er på vej. Ordningen skal give endnu videre rammer til kommunerne, der samtidig forpligtes til at samarbejde om ansøgningerne. Sådan lyder ambitionerne fra indenrigsminister Karen Ellemann, der i midten af januar annoncerede 5-7 nye frikommuneforsøg, der skal løbe frem til 2019. Og både frihed og samarbejde er blandt de væsentligste nøgleord, når man spørger de nuværende frikommuner, hvad man kan lære af deres enkelte tiltag og overordnede oplevelse af forsøgsordningen. Lige nu er de oprindelige 9 frikommuner nemlig i gang med at evaluere forsøget, og erfaringerne er meget forskellige fra kommune til kommune.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.