Frank er en stabil Volvo

Som overborgmester vil Frank Jensen (S) vælge de bredspektrede veje. En erkendelse, der fremkalder lettede miner i Pumpehuset. Kommunen har været til de københavnske socialdemokraters valgfest.

Tema: Kommunalvalg 2009

Af Sine Riis Lund | [email protected]

 

Endelig sker det. På slaget ti træder en sejrssikker Frank Jensen (S) ind i Pumpehuset til en valgfest, der ellers har kørt lidt på pumperne. Over højtalerne brager Aretha Franklins stemme igennem med spørgsmålet om ”What you need. Do you know I got it?” i sangen 'Respect'. I aften behøver Frank Jensen ikke selv spørge. Han ved, at han har vundet respekten fra både vælgerne og sine partifæller. 

Og det selvom den nordjyske indvandrer i langt mindre grad er ”it’s my way or the highway”-typen end sin forgænger. Mens Ritt Bjerregaards markante stil og høje tempo minder lidt om en Porsche, så svarer Frank Jensen i samme univers snarere til Volvoen. En mere afdæmpet politiker med håndværket i orden.

”Ritts styrke var især, at hun var rigtig god til at sætte skrappe dagsordener, mens Frank har solid erfaring som leder og er en dygtig politisk diplomat. Han er nu nok mere som en Audi. Så er det en tysk løsning af god, gedigen kvalitet, men den er lige en tand frækkere,” siger folketingsmedlem Christine Antorini (S) med et glimt i øjet.

Længere på literen

Sin diplomatiske side viser Frank Jensen allerede fra sin partifarvede ølkasse på scenen. I sin tale skiftes han mellem at tale om samarbejde og takke sine frivillige. En gestus som publikum straks betaler tilbage. ”Frank, Frank, Frank!” runger det fra salen.

Tilliden til nordjyden synes også stor rundt om cafebordene. Kompromisets mester, påpeger en af gæsterne. Tilbagelænet, ydmyg og tillidsvækkende, mener flere unge DSU'ere. En gruppe som fylder godt op i koncertsalen.

Frank Jensen er ikke ked af at være billedet på den mindre opsigtsvækkende Volvo.

”Når Ritt træder ind i et lokale, så er ingen i tvivl om, hvad hun mener om en sag. Jeg er måske nok lidt mindre synlig, men jeg kan godt lide at lytte mig frem til andres synspunkter, og på den måde tror jeg, at jeg kommer længere på literen. Og så er jeg god til at skubbe, hvis man løber tør,” siger den nye overborgmester.

Anker i fokus

Allerede på valgaftenen må Frank Jensen overlade lidt af rampelyset til en anden i salen. I en meget slidt brun lænestol sidder 87-årige Anker Jørgensen. Lagerarbejderen, der blev statsminister. Mens en god halv snes kameraer sender de kraftige blitz af sted mod lænestolen, så får sejrherren lidt ro til et tv-interview. Ikke længe efter står Frank Jensen ved sin ældre partifælle. En mand som han formentlig værdsætter højt. Frank Jensen var klart Anker Jørgensens mand, da der skulle findes ny partiformand for Socialdemokraterne i 2005. 

Til sejrsfesten i Pumpehuset glæder Anker Jørgensen sig nu over, at hans foretrukne kandidat er vendt tilbage til politik. 

”Han er meget progressiv og vederhæftig, men han har også hjertet med, og det får han sandelig brug for nu,” siger Anker Jørgensen.

Rundt i salen sprænger enkelte røde balloner i takt med, at øllene glider lettere ned. Glædesudbruddene og rygklappene bliver hyppigere, men mest af alt hersker her en afslappet stemning. Partifællerne virker helt rolige ved deres nye mand i front. Mens Ritt Bjerregaard til tider dristede sig ud i usikkert føre, så synes der at herske en klar overbevisning om, at Frank Jensen vil styre udenom.

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet