Politik fra rødderne

Fra keltisk tigerspring til hestekur

Siden 2008 har irerne gennemført budgetforbedringer for over 20 milliarder euro, og de lokale myndigheder leverer deres del af slæbet.

 fremtidens kommune

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Irland var fra 90’erne og frem til 2007 Europas svar på de blomstrende asiatiske tigerøkonomier og fik deraf tilnavnet ’Den Keltiske Tiger’. Det irske væksteventyr fik dog en brat afslutning i 2007-2008, og siden har den kun stået på barske hestekure for hele den offentlige sektor i Irland.

Ifølge Udenrigsministeriet har Irland således gennemført budgetforbedringer for mere end 20 milliarder euro siden 2008. I budgettet for 2012 var der indlagt forbedringer for yderligere 3,8 milliarder euro, og intet tyder på, at de barske tider er ovre. Irerne står over for endnu et budget, hvor staten lægger op til besparelser på 3,5 milliarder euro.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57