Fra DF over løsgænger til Venstre

Ugens uundgåelige

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Løsgængeren Gert Larsen har meldt sig ind i Venstre og bliver nu medlem af partiets gruppe i Aabenraa byråd. Gert Larsen brød med i foråret med Dansk Folkeparti, som han blev opstillet for, ni måneder efter han flyttede fra Sjælland til Sønderjylland med sin hustru. Han arbejder som chefsergent på Hærens Sergentskole i Sønderborg og har tidligere blandt andet været i efterretningstjenesten og udsendt til Bosnien, Irak og Afghanistan. 

Hvorfor har du valgt at melde dig ind i Venstre? Det var næsten uundgåeligt, for jeg kunne ikke være løsgænger for evigt. Det var ikke holdbart i længden at stå alene. I forhold til økonomiforhandlingerne har Venstre vist stor økonomisk ansvarlighed ved at løse udfordringerne i kommunen uden at gå på kompromis med kerneområderne for borgerne. 

Hvad var din bedste oplevelse i ugens løb? Den bedste politiske oplevelse har været endelig at kunne fortælle mine nye partifæller, at jeg er blevet medlem af partiet. Jeg har gået og puslet med beslutningen gennem længere tid. Da jeg blev løsgænger var det også for at se tiden an og finde ud af, om jeg overhovedet skulle være i politik. Det skal jeg, for jeg kan ikke leve uden.

Og den værste? Det var, da John Knudsens båd blev sat til salg (John Knudsen er blevet idømt en livstidsdom for drab, red.). Hvis jeg havde pengene, så ville jeg købe den og brænde den af, så det fysiske kapitel af den sag kunne blive afsluttet. Det er helt grotesk, at man kan købe og bruge den.

Hvor ser du dig selv om ti år? Politisk vil jeg stadig gerne være en del af et borgerligt styre i Aabenraa Kommune, helst som udvalgsformand og gerne i planlægnings- og trafikudvalget. Det er her, den strategiske planlægning foregår, og jeg holder meget af det udvalg.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet